Hela den här avdelningen är en annons

Här kan du uppleva Mazdas senaste bilmodeller i sommar

Västkusten marknadsför sig ofta som Bästkusten. Ska du ta en roadtrip där i sommar? Då får du inte missa Mazdas provkörningsevent – där du får testa de senaste och häftigaste designmodellerna!

Läs mer om nya Mazda CX-3 – crossovern som är full av körglädje
 

Tänk dig att du är på väg från affären med två tunga matkassar när en röd bil glider fram och föraren erbjuder dig att hoppa in bakom ratten och köra bilen till ditt mål…

 

Mazdas provkörningsevent inleds i mitten på juli, vecka 28, och pågår tre veckor framåt. Sex olika modeller kommer att rullas ut och samtliga bilar kommer att vara röda och lätta att få syn på. Bilarna kommer att vara i Göteborg i fyra dagar, Varberg och Halmstad i vardera tre, och Helsingborg och Malmö vardera fyra.

 

Provkörningarna är ett sätt för bilarna att komma till dig som bilist istället för tvärtom – en sorts mobil bilhall. Står bilen framför dig är det enkelt att vara spontan och ta en runda. Mazdas bilar kommer att dyka upp på platser där människor passerar eller kopplar av – Mazda kommer till folket, i stället för tvärtom.

– Syftet är att människor ska få uppleva körglädjen med en Mazda och eventet kommer inte att gå obemärkt förbi. Vi kommer att finnas vid vältrafikerade platser och erbjuder människor på språng att provköra bilen till sin destination. En av oss följer med och kör tillbaka bilen, säger Calle Zai, projektledare på eventbyrån Knut Kommunikation.

 

Mazda kommer även att etablera partnerskap på de olika orterna. På restaurangen Surf Saloon i Varberg kan en middagskväll leda till en provkörning.

 

I Halmstad kan du stanna till vid Halmstad brygghus och testa öl, promenera längs Nissan ut mot hamnen, se en musikal på Wapnö Magasinsteater på Wapnö gård där det även finns gårdsbutik, njuta till kropp och själ på Tylösands spa, göra fynd i udda butiker i kvarteren runt Halmstads Teater, besöka anrika Mjellby Konstmuseum, eller inte minst ta ett dopp vid de kilometerlånga sandstränderna.

 

Helsingborg bjuder på en fantastisk utsikt över Öresund och Danmark. Sofiero slott är berömt för sina blomsterodlingar och i Pålsjö skog finns ett utmärkt våffelkafé. Missa inte Dunkers Kulturhus som brukar ha tunga namn i sina utställningar. Är du fascinerad av djur i exotiska miljöer ta en sväng till Tropikariet.

 

Väl framme i Malmö är det superenkelt att köra ner till Ribergsborgsstranden och ta sig ett dopp – där kan du även kallbada i anrika Kallis från 1898. Är du arkitekturintresserad är Västra Hamnen ett måste, här hittar du förutom havsnära boenden i varierade stilar även flera välrenommerade restauranger, glöm inte ta en promenad längs kajerna.

 

När Calle Zai själv ska välja mellan smultronställen på Västkusten framhäver han vägen ut mot Haverdal via Frösakull och Ringenäs, med vatten på ena sidan och hagar och fält på den andra:

– Dessutom gillar jag vägen ut mot Långedrag utanför Göteborg där alla segelbåtarna ligger. En annan vacker sträcka är Apelviken utanför Varberg. Du kryper fram på snirkliga vägar och kan verkligen njuta av landskapet. Kullaberg med sin fyr och naturreservat är också väldigt vackert, att glida hela kustlinjen upp till Mölle.

 

Läs mer om nya Mazda CX-3 – crossovern som är full av körglädje

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies