Hela den här avdelningen är en annons

Bilen som gjort lanseringssuccé

Mazdas nya MX-5 RF har redan gjort succé på bilsalongen i New York.
Och bäst av allt:
2017 kommer modellen till svenska marknaden!

Snart kommer helt nya Mazda MX-5 RF – här kan du läsa om bilens alla egenskaper.
 

RF står för ”Retractable Fastback” och är för Mazda ett nytt grepp när det gäller att använda design i en öppen sportbil. Samtidigt följer den nya sportbilen spåren av den tidigare versionen med elektriskt nerfällbart tak.

 

Mazdas designfilosofi ”KODO – soul of motion” har hämtat inspiration från den japanska naturen och konsten. Den ska symbolisera det enkla och avskalade – med rena svepande linjer.

– Det är samma tanke, fast på nytt sätt. När det gäller MX-5 arbetar vi alltid efter mottot att utveckla genom att bevara. Även denna gång har vi utvecklat vår nya modell med ett elektriskt nerfällbart tak för att nå ytterligare en målgrupp som kan uppskatta vår körglada, öppna och tvåsitsiga roadster, säger utvecklingschefen Nobuhiro Yamamoto.

 

I och med lanseringen av den nya sportbilen har den japanska bilfabriken brutit med den konventionella designen när det gäller öppna sportbilar. MX-5 RF har en taklinje som sluttar ner mot bilens akter. När taket och bakrutan är nerfällda finns fortfarande partiet från c-stolpen och bakåt kvar, liksom takbågen mellan de båda sidorna. Med en enkel knapptryckning kan taket fällas ned på tolv sekunder, även i låg hastighet. Taket fälls som tidigare ner i ett speciellt litet utrymme och lämnar bagageutrymmet intakt.

 

Även till RF-modellen finns två olika varvvilliga fyrcylindriga bensinmotorer, Skyactiv-G 1.5 och Skyactiv-G 2.0. Förutom den sexväxlade manuella växellådan finns även en sexväxlad automatisk växellåda. För ägaren av den här sportbilen utlovas häpnadsväckande körglädje och tanken är att bilen ska berika och göra livet roligare.

 

När nya MX-5 RF lanseras på den svenska marknaden under 2017 finns den i en helt ny exteriörfärg; Machine Grey. Denna nyhet är en uppföljare till succéfärgen Soul Red som också är en treskikts-premiumfärg. Kulören framställs genom en avancerad lackeringsprocess som Mazda kallar för ”Takuminuri painting technology”.

 

Lite kort så innebär processen att det först läggs ett lager reflekterande silverfärgade metallic-flakes och därefter ett pigmentlager som lyses upp när ljuset reflekteras i den underliggande silverfärgade metallicen. Överst ligger som vanligt ett lager med klarlack. Denna lackeringsprocess ger ett enastående djup och en mycket kraftfull lyster när solen reflekteras i lacken. Ljus och skuggor möts och ger ett intryck av att karossen ser att vara utmejslad från ett massivt stålblock.

 

Snart kommer helt nya Mazda MX-5 RF – här kan du läsa om bilens alla egenskaper.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies