Topplista: Hit åker vi helst till solen i vinter

Ett gäng solsäkra klassiker och en handfull uppstickare.
Här är listan som avslöjar vart svenskarna åker helst i vinter.

Så enkelt betalar du med Masterpass


Bakom listan ligger resebolaget TUI, som under året gjort det möjligt för resenärerna att betala för sina resor med den digitala betalningslösningen Masterpass från Mastercard – vilket gör kortbetalning på nätet via mobilen eller webben tryggare och smidigare. Se listan nedan.

 

1. Las Palmas, Gran Canaria
Hit har svenskarna vallfärdat sedan 1960-talet för solens skull och det är inte så konstigt. Stabilt väder med många soltimmar året runt.

 2. Teneriffa
Grannön till Gran Canaria hamnar i topp år efter år. Solsäkert, lagom flygtid på cirka sex timmar gör ön till en trygg hamn för soltörstande svenskar vintertid.

 3. Phuket
Thailand börjar få blågul klassikerstatus, framförallt vintertid. I Phuket finns såväl partypuls och familjevänliga stränder. Och bra väder förstås!

 

4. Krabi
Thailändska fastlandets kanske mest kända semesterprovins, staden med samma namn är en populär utgångspunkt för utforskandet av övärlden runtomkring.

 

5. Lanzarote
Beskrivs ofta som lite lugnare än de andra Kanarieöarna, det härliga och soliga vädret är förstås minst lika bra som på ögruppens andra öar.

 6. Sal, Kap Verde
Två flygtimmar söder om Kanarieöarna hittar vi senaste årens uppstickare bland solande svenskar. Relativt orört, varmt året om och kilometerlånga stränder i mängder.

 

7. Mexiko
Har blivit ett allt mer populärt resmål tack vare vädret. Längs med kusterna hittas fantastiska vita stränder i orter som Playa del Carmen, Puerto Aventuras och Cancun.

 


8. Mauritius
Paradisön står på mångas önskelista, vilket inte är så konstigt. Paradisstränder med vajande palmer, turkost vatten och korallrev runt knuten är sannerligen en dröm.

 

9. Pho Quoc, Vietnam
Fjolårets uppstickare fortsätter att locka svenskarna. Stora delar av ön är nationalpark. Här hittas underbara stränder. Mysiga fiskebyar och lugnt tempo.

 

10. Dominikanska republiken
Vill du få rikligt med sol, bli omhändertagen med all inclusive och bara lägga upp fötterna på solstolen på en vit strand under vintermånaderna? Då har du kommit helt rätt!

 

Allt om Masterpass – så funkar det

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies