Recept: Supergoda kanelbullar med espresso

Det är ingen nyhet att kanelbullar och kaffe är en vinnande kombination. Men vad händer om man blandar de två? Jo, det blir succé för smaklökarna.

Älskar du kaffe? Här kan du få tips, inspiration och alla nyheter från Lavazza.

 

Hösten är den bästa tiden för att baka och fylla hemmet med den välkomnande doften av nybakat. I Sverige är kanelbullen storfavorit och har en självklar plats bredvid kaffekoppen under fikastunderna. Nu är det dags att uppdatera den traditionella bullen med ett stänk av härlig espresso – så här gör du.

 

 

INGREDIENSER

25 bullar

 

Deg:

1 paket jäst för söta degar

150 gram smör

5 dl mjölk

1 dl socker

1 msk kardemumma

½ tsk salt

13-14 dl vetemjöl

 

Fyllning:

200 gram rumsvarmt smör

½ dl Lavazza hela bönor

1 enkel espresso alternativt 4 cl stark kallt kaffe

1 dl rörsocker

1 ägg

Pärlsocker

 

Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör så jästen löser upp sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma och rör sedan om. Häll i en stor del av vetemjölet och arbeta degen i maskinen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk i en halvtimme.

Mortla kaffebönorna fint och blanda ihop med smör, espresso och socker.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär 1,5 centimeter tjocka bullar. Upprepa samma sak med den andra delen. Lägg upp på en plåt och jäs i ytterligare en halvtimme. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Klart!

 

Här kan du köpa Lavazzas kvalitetskaffe på nätet.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies