Fyra fantastiska fördelar med polariserande glasögon

Solglasögon med polariserande glas blir mer och mer självklara när det är dags att köpa ett par nya brillor – och det är inte så konstigt med tanke på fördelarna.

Här kan du enkelt boka en synundersökning hos din närmaste KlarSynt-optiker.

Även om sommaren snart är förbi och hösten smyger sig på är solglasögon aldrig en dålig idé. Den kalla årstiden som kommer kan fortfarande bjuda på soliga dagar, och snart är det semestertider igen. Varför inte investera i ett par snygga solglasögon? Då är det läge att välja en variant med polariserande glas.

Polariserande glas har blivit en självklarhet för många när det är dags att köpa ett par nya glasögon. Enligt Camilla Arnesson, optiker hos KlarSynt, är den positiva utvecklingen inte konstig med tanke på alla fördelar.
– Solglasögon med polariserande glas är som vanliga solglasögon – fast ännu bättre. De har nämligen som ett inbyggt filter som gör att seendet blir klarare och kontrastseendet blir bättre.
– Glasen brukar finnas i olika färger såsom brunt, grått och grönt. Gröna glas är bra miljöer med mycket grönt ljus, till exempel i skogen och på golfbanan. De har en viss kontrasthöjande effekt. Grå glas upplevs som något mörkare och passar i ljusa miljöer som stränder och skidbackar. Bruna glas ger en mjukare färgskala och förstärker kontraster.

Tack vare de här faktorerna kan flera fina situationer bli ännu bättre, till exempel i skidbacken eller ute på sjön. Det kan till och med göra bilkörning ännu säkrare.
– Filtret tar bort blänk på vattenytor och vägbanor. Det eliminerar även de reflekterande ytorna i snön och kraftiga reflexer som kan kompromissa synen, säger Camilla och fortsätter:
– Det är till exempel optimalt när man fiskar eftersom det möjliggör att se ner i vattnet.

Det polariserande glaset har funnits många år men börjar bli allt mer populära, och fler produkter är anpassade. Trots det är många inte medvetna om de funktioner som faktiskt finns tack vare den polariserande effekten. Förutom att det också kan minska ögontröttheten är det en extra säkerhetsåtgärd för dina ögon.
– Det är alltid 100 procent UV-skydd, vilket självklart är bra och speciellt för barnen. Om barnen har solglasögon med polariserande glas vet man som förälder att de har de bästa förutsättningarna för klart seende och skydd för ögonen.

Börjar det bli dags att kolla synen? Boka en tid hos en optiker på KlarSynt.

Det här är KlarSynt

KlarSynt består av ca 120 medlemsbutiker – från Övertorneå i norr till Trelleborg i söder.
KlarSynt vill göra det enkelt för dig att ha välmående ögon. Du erbjuds synkorrigering skräddarsydd för just dig, en helhetslösning för dina ögon som du både ser bra och ser bra ut i.

Hitta en butik nära dig

Skriv in var du befinner dig så får du upp alla KlarSynts butiker i närheten:

   AB Kvällstidningen Expressen
   Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
   Produktion: Bonnier News Brand Studio
   Om cookies