" />
Hela den här avdelningen är en annons

Försäkringar

Presenteras av

Testa dig: Betalar du för mycket för bilförsäkringen?

Så kan du snabbt få fram hur mycket du skulle kunna sänka kostnaden för din bilförsäkring.
– Det finns ju väldigt mycket pengar att spara som man kan lägga på annat, säger Tobias Jansson, som fick hjälp av jämförelsesajten Insplanet.

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!
 

I dag erbjuder de flesta försäkringsbolag en bilförsäkring, och det är enkelt att välja det bolag man redan har annat försäkrat i. Men det är viktigt att tänka på att det kan vara stor skillnad i både pris och villkor hos olika försäkringsbolag.

– Jag sparade 3000 kr per år på att byta bolag, säger Tobias Jansson, 42, som tog hjälp av Insplanet.

 

”Hade inte tid”

Hittills har Insplanet, som är en av Sveriges ledande jämförelsesajter, hjälpt 1,5 miljoner svenskar med att hitta rätt i försäkringsdjungeln. Många sparar både tid och pengar på att få hjälp med att jämföra försäkringar, villkor och kostnader.

– Jag skulle byta försäkring men hade inte tid att ringa runt och jämföra så jag fyllde bara i bilens registreringsnummer och lät Insplanet göra jobbet. Sen kunde jag välja det försäkringsbolag med bäst villkor och pris, säger Tobias Jansson.

 

För honom var det stor prisskillnad mellan de olika bolagen.

– Hade jag inte fått hjälp av Insplanet hade jag nog valt någon av de stora jättarna, och för mig hade det kostat flera tusen mer varje år. Nu valde jag i stället Gjensidige, ett norskt bolag som Insplanet föreslog.

 

Finns flera alternativ

– Många svenskar tänker spontant bara på de fyra stora försäkringsbolagen (If, Folksam, Trygg Hansa och Länsförsäkringar) och missar att det faktiskt finns en uppsjö av andra alternativ, såsom Gjensidige – som faktiskt är Norges största sakförsäkringsbolag och Nordens tredje största. Andra försäkringsvarumärken vi jämför och erbjuder är Vardia, Dina Försäkringar, Moderna osv. Totalt erbjuder vi ett tiotal olika försäkringserbjudanden förklarar Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

 

Genom att fylla i ett enkelt formulär på deras sajt kan du snabbt få en mängd exempel på vad en försäkring skulle kosta hos olika bolag. Sedan kan du själv välja vilket som passar dig och dina behov bäst.

– Det är onödigt att inte jämföra bolag, det finns ju väldigt mycket pengar att spara som man kan lägga på annat, säger Tobias Jansson.

 

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies