" />
Hela den här avdelningen är en annons

Försäkringar

Presenteras av

Lista: Felen många gör när de tecknar försäkring

Nu delar försäkringsexperten med sig att sina bästa tips. Det här bör du tänka på vid val av bilförsäkring – det kan spara dig tusenlappar.
– Det största misstaget man kan göra är att inte jämföra olika bolag innan man tecknar en försäkring, säger Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!
 

Kostnaden för en bilförsäkring kan variera stort beroende på vilket bolag du väljer.

– Det är viktigt att tänka på att utgå ifrån de behov du har. Använder du exempelvis bilen varje dag så kanske du behöver hyrbilstillägg i försäkringen så du får en ersättningsbil om olyckan är framme. Eller bor du exempelvis i ett område med mycket vilt är det bra att ha viltkollision som reducerar eller tar bort självrisken, säger Sebastian Franzén, Insplanet.

 

De påverkar försäkringen

När man sedan vet vad man är i behov av är det dags att jämföra kostnaden hos de olika försäkringsbolagen. Detta gör man enklast hos jämförelsesajten Insplanet.

– Du fyller i ett enkelt formulär och får sedan en jämförelse där alla bolag presenterar sina priser och villkor. Vi kompletterar även med våra kunders omdömen. Sedan kan du välja att teckna försäkringen direkt online, chatta om specifika frågor eller ringa till Insplanet, berättar Sebastian Franzén.

 

Vad påverkar priset för bilförsäkringen?

– Det är framförallt uppgifter som: ålder, var man bor, antal skadefria år, vilken bil det handlar om och hur långt man kör varje år.

 

En nyckelregel är att ju dyrare bil man har desto dyrare blir försäkringen.

– Det blir generellt billigare försäkring om man köper en billigare bil med en mindre motor. Att köpa en starkare motor och en bil som Bentley, Ferrari eller Porsche betyder ofta att försäkringen blir dyrare.

 

Det största misstaget

Men trots att man har en dyrare bil kan det löna sig att jämföra bilförsäkringar.

– De flesta gör inte en jämförelse utan tar familjens försäkringsbolag eller det man redan har annat försäkrat i. Det kan handla om gamla vanor, både inom bank och försäkring är kunderna i regel ganska trogna och byter inte men det kan göra att det blir betydligt dyrare. Så det största misstaget man kan göra är att inte jämföra olika bolag innan man tecknar.

 

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

Så bör du tänka:

Utgå ifrån vilka behov du har när du ska teckna försäkring (hyrbilstillägg, viltkollisions­tillägg etc).

Jämför försäkrings­bolag – det kan skilja tusenlappar på samma försäkring.

Även om du har ett försäkrings­bolag i dag kan det vara bra att jämföra försäkrings­kostnaden, ibland höjs exempelvis premien i samband med årsförnyelsen.

Försäkringen blir ofta billigare om du har en billigare bil med mindre motor och om du inte bor i en storstad.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies