" />
Hela den här avdelningen är en annons

Försäkringar

Presenteras av

Fredrika: ”Det var 10 000 kronor i prisskillnad”

För Fredrika, 29, lönade det sig att ta hjälp av jämförelsesajten Insplanet för att jämföra kostnaden för olika bilförsäkringar.
– Vanligtvis är inte det dyraste bolaget mycket bättre utan de har gjort en annan bedömning på risken helt enkelt, säger Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!
 

Det kan löna sig att jämföra försäkringar, detta var något som Fredrika, 29, upptäckte efter att ha besökt den kostnadsfria jämförelsesajten Insplanet för att undersöka priser på bilförsäkringar.

– Det var otroligt stor skillnad hos olika bolag. När jag kollade vad det skulle kosta för min bil upptäckte jag att det var 10 000 kronor i skillnad på årskostnaden hos de olika försäkringsbolagen, det är ju enorma pengar, säger hon.

 

Det avgör kostnaden

Vad som avgör vad försäkringen kommer att kosta är framförallt din ålder, var du bor, hur långt du kör, antal skadefria år och vilken bil det handlar om. Generellt är det så att ju dyrare bil du har desto mer kostar försäkringen.

Prisskillnaderna mellan olika bolag kan ibland vara riktigt stora och vad folk sparar på att byta bolag kan handla om extrema tal ibland. Vanligtvis är inte det dyraste bolaget mycket bättre utan de har gjort en annan bedömning på risken helt enkelt, säger Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

 

Får pengar över

För Fredrikas del lönade det sig att se över sin bilförsäkring något som hon nu rekommenderar fler att göra.

– Jag trodde aldrig att det skulle kunna skilja så mycket, men nu kommer jag definitivt även att se över hem- och livförsäkringen. Det kan ju bli mycket pengar över totalt, kanske tillräckligt för en resa utomlands, säger Fredrika.

 

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies