" />
Hela den här avdelningen är en annons

Försäkringar

Presenteras av

Experten: Fler svenskar borde jämföra sina bilförsäkringar

Det kan löna sig att se över sin bilförsäkring. Många svenskar sparar årligen tusenlappar på att jämföra försäkringskostnader hos jämförelsesajten Insplanet.
– Vissa kan spara uppåt 5 000 kronor per år på sin bilförsäkring. Fortsätter man och gör samma översyn på sina andra försäkringar kan det ibland uppgå till totalt 10 000 kronor i besparing på årsbasis, säger Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!
 

Många tycker att försäkringar är krångligt och invecklat, något som ska fungera när det behövs och som man däremellan inte ska behöva tänka på.

– Det största felet folk gör är att de inte jämför försäkringar innan de tecknar en ny. Många går till det bolag de redan har annat försäkrat i, eller det som familjen använder. Ett annat fel många gör är att de inte har koll på när försäkringsbolagen justerar priserna i samband med årsförnyelsen, säger Sebastian Franzén.

 

Stor prisskillnad

Varje år hjälper Insplanet runt 300 000 kunder med att hitta den mest prisvärda försäkringen, oavsett om man behöver teckna en helt ny eller hitta ett bättre alternativ till den man har i dag.

– Vad folk sparar på att byta bolag kan handla om extrema tal ibland. Våra kunder sparar i snitt 1200 kr per år på att byta försäkring genom vår tjänst, men visst händer det att vissa sparar uppåt 5 000 kronor.

 

Prisskillnaderna mellan olika bolag kan ibland vara riktigt stora, och detta är något som Insplanet vill göra kunderna medvetna om.

– Om man ska försäkra exempelvis en ny Volvo V70 och bor i Stockholm kan det skilja flera tusenlappar mellan det billigaste och dyraste alternativet. Vanligtvis är inte det dyraste bolaget mycket bättre utan de har gjort en annan bedömning på risken helt enkelt.

 

Tar bara någon minut

Hos Insplanet får du förslag på en mängd olika försäkringsbolag och sen väljer du själv vilket bolag som är mest intressant för dig. Att ta hjälp av en jämförelsesajt sparar inte bara pengar, det kan också spara dig mycket tid.

– Det tar bara någon minut att jämföra hos oss. Det är smidigt, snabbt och inte dyrare att teckna försäkringen via oss. Dessutom har vi rådgivare här med många års erfarenhet som kan hjälpa till att svara på frågor, förklarar Sebastian Franzén.

 

– Många svenskar tänker spontant bara på de fyra stora försäkringsbolagen (If, Folksam, Trygg Hansa och Länsförsäkringar) och missar att det faktiskt finns en uppsjö av andra alternativ, såsom Gjensidige – som faktiskt är Norges största sakförsäkringsbolag och Nordens tredje största. Andra försäkringsvarumärken vi jämför och erbjuder är Vardia, Dina Försäkringar, Moderna osv. Totalt erbjuder vi ett tiotal olika försäkringserbjudanden, fortsätter Sebastian Franzén.

 

Har hjälpt 1,5 miljoner svenskar

Efter att snabbt har fyllt i en enkät med bland annat bilens registreringsnummer så får du fram en mängd olika förslag på försäkringar och priser på dem. Du kan sedan i lugn och ro läsa igenom de olika bilförsäkringarnas villkor, kundomdömen och sedan välja den som passar dig bäst.

 

Insplanet är en av Sveriges ledande jämförelsesajter och har hjälpt över 1,5 miljoner svenskar med att se över sina försäkringar.

 

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies