" />
Hela den här avdelningen är en annons

Försäkringar

Presenteras av

Avslöjat: Så mycket skiljer sig försäkringspremien – för samma bil

Kostnaden för en bilförsäkring kan variera stort beroende på vilket bolag du väljer. Med hjälp av den kostnadsfria jämförelsesajten Insplanet avslöjar vi hur mycket du faktiskt kan spara på tre av de vanligaste bilmodellerna.

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

 

Försäkringar är något som kan tynga ekonomin. Men det finns enkla sätt för dig att minska kostnaden – till exempel genom att se över bilförsäkringen. För att du ska få en bild av hur mycket du kan spara har vi jämfört kostnaden för de tre vanligaste bilmodellerna hos Expressens läsare – nämligen Volvo V70, Volkswagen Golf och Saab 9-5.

 

Få ner årskostnaden med tusenlappar

Det är samma person, en 40-årig man bosatt i Stockholm, som har fyllt i försäkringsjämförelsen i alla olika exempel, detta för att ge en rättvis bild av den faktiska skillnaden.

 

Resultatet var minst sagt förbluffande – där försäkringen kostar mellan 9096 kronor och 16700 kronor per år för samma Volvo V70. Det är en prisskillnad på 7600 kronor där Nu bilförsäkring kostade minst.

 

Även för Volkswagen Golf, 6300 kr i skillnad, och Saab 9-5, 5100 kr, var det rejäl skillnad i årskostnaden hos olika försäkringsbolag. Gemensamt för båda bilarna var att Moderna Smart var det billigaste bolaget.

– Prisskillnaderna mellan olika bolag kan ibland vara riktigt stora och vad folk sparar på att byta bolag kan handla om extrema tal ibland. Vanligtvis är inte det dyraste bolaget mycket bättre utan de har gjort en annan bedömning på risken helt enkelt, säger Sebastian Franzén, försäljningschef på Insplanet.

 

1,5 miljoner svenskar

Även hos SKI (Svenskt kvalitetsindex), som årligen mäter kundnöjdheten för bland annat bilförsäkringar, kan man se att skillnaden inte är så stor mellan bolagen.

 

Det kan löna sig att se över sin bilförsäkring. Insplanet, som är en av Sveriges ledande jämförelsesajter, har hittills hjälpt 1,5 miljoner svenskar med att hitta en bättre bilförsäkring.

 

Här kan du se hur mycket DU kan spara på att byta försäkring, snabbt och enkelt!

 

Så mycket varierade försäkringspriset per år för samma bil med samma förare: 

  • Volvo: Nu bilförsäkring billigast med 9096 kr och den dyraste kostade 16700 kr.
  • Golf: Moderna Smart 6987 kr och den dyraste kostade 13268 kr.
  • Saab: Moderna Smart 7395 kr och den dyraste kostade 12547 kr.

Försäkringsbolagen Insplanet jobbar med:

Accept, Alandia, Dina Försäkringar, Euro Accident, Gjensidige, Jobbgarant, Länsförsäkringar, Moderna, Moderna Smart, Nu bilförsäkring, Redo+, Skandia, Svedea, Vardia, Villaägarna, Watercircles.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies