hela denna avdelning är en annons från Ikea

Tråkigt sovrum? Så enkelt livar du upp det

Är du trött på ditt sovrum?
Det finns enkla knep för att snabbt göra det till hemmets härligaste plats. Och det behöver inte ens bli dyrt. Här är inredarens bästa tips.

Nytt till sovrummet? Så får du hem det smidigast!

 

Man behöver inte måla eller renovera för att göra sovrummet lite finare. Oftast räcker det med att tänka till lite på detaljerna. Marika Bengtsson, inredare på Ikea, har hjälpt många med att skapa fina sovrum. Hon vet vad som skapar rätt känsla med en liten budget.

– Det första jag tycker man ska göra är att skaffa ett snyggt överkast som går ända ner till golvet. Då döljer man fula sängben eller lådor och annat stök som kan finnas under sängen. Lägg sen till två kuddar och en liten bordslampa med mjukt ljus så har du kommit långt, säger hon.

 

Marika Bengtsson gillar att jobba med textilier när hon hjälper Ikeas kunder med inredning. För henne är gardiner och mattor också viktiga detaljer som snabbt skapar trivsel i ett sovrum.

– Om man har ett sovrum som man tycker är tråkigt eller opersonligt kan gardiner, mattor och ett fårskinn på en stol göra stor skillnad, säger hon.

 

 

Många drömmer om att måla om sina sovrum – men långt ifrån alla har råd eller möjlighet. Kanske får man inte ens för sin hyresvärd. Marika Bengtsson tycker inte det ska stoppa någon från att göra väggarna finare.

– Häng en schysst bild ovanför sängen, då är man hemma, säger hon.

 

Ett annat tips för att snabbt göra ett tråkigt sovrum lite roligare är att placera ut gröna växter. De är fina att titta på och de skapar en rogivande atmosfär.

– Satsa till exempel på ett träd. Det ger en helt annan naturkänsla än små blomkrukor, säger Marika Bengtsson.

 

Det flesta produkter som finns i Ikeas varuhus går också att hitta på nätet. På ikea.se beställer man enkelt det man vill ha och kan välja mellan flera olika betalningsalternativ. Här kan man också välja hur man vill ha sina saker levererade. Ett smidigt sätt är ett postpaket. Då får man sina fina saker skickade till sitt närmsta postombud där man sen kan hämta ut det när det passar.

 

Nytt till sovrummet? Så får du hem det smidigast!

 

FAKTA

Så funkar postpaket


● Att få hem sina varor med postpaket kostar 49 kronor.

● Det ryms mycket i ett postpaket, paketet kan som mest vara 150 x 70 x 115 centimeter stort.

● Maximal vikt är 20 kilo.

● Normal leveranstid är 4–7 dagar och du får ett SMS som bekräftar när du kan hämta ut din beställning på ditt närmsta utlämningsställe.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies