hela denna avdelning är en annons från Ikea

Så garanterar IKEA toppkvalitet på kranar och termostatblandare

Tuffare tester och ett intensivt kvalitetsarbete har resulterat i att kranar och termostatblandare från IKEA håller toppklass.
Trots det finns det fortfarande rörmokare som vägrar att installera dem hos sina kunder.
– Det lever kvar en gammal ”sanning” som inte stämmer, säger Emely Emanuelsson, produktkommunikatör på IKEA.

Just nu 20% på alla våra badumskranar för dig som är eller blir medlem i IKEA FAMILY

 

Kranar och termostatblandare från IKEA har haft dåligt rykte. Kvaliteten hos produkterna har ifrågasatts vilket har fått vissa rörmokare att vägra installera dem hos sina kunder. Och faktum är att ryktet till viss del har varit befogat.

 

– Ja, för många år sen hade vi kranar med vissa kvalitetsproblem, det är vi öppna med. Men detta är en gammal sanning. Vi har sedan dess bytt leverantörer och har nu totalansvaret för varje liten detalj i produkterna. Det gör att vi kan garantera kvaliteten på ett helt annat sätt, säger Emely Emanuelsson, produktkommunikatör på IKEA.

 

Utsätts för dubbla tester

När IKEA nu har lanserat kranar, nya duschar och nya termostatblandare har alla produkter genomgått tuffa tester för att högsta möjliga kvalitet alltid ska kunna garanteras. Kranar och termostatblandare är typgodkända av KIWA eller SP och de uppfyller EU-normerna med råge.

– Självklart uppfyller de EU-normerna, men det räcker inte för oss. Vi testar produkterna dubbelt så hårt som de kräver och först när kranarna och termostatblandarna klarar det är vi nöjda, säger Emely Emanuelsson.

 

10 års garanti

IKEA ger tio års garanti på alla kranar och termostatblandare. Och med en kran eller termostatblandare från IKEA gäller hem- och villaförsäkringen på samma sätt som om man installerar en produkt från någon annan tillverkare.

– Det krav som försäkringsbolaget ställer är att installationen utförs på ett fackmannamässigt sätt. Det är ett lite luddigt uttryck, men det betyder att det ska vara gjort av någon som verkligen kan det, säger Emanuelsson.

 

”Vi tar ansvar för att produkterna håller”

Trots att IKEA nu kan garantera toppkvalitet på alla kranar och termostatblandare möts kunder ibland fortfarande av skeptiska kommentarer från VVS-proffsen som inte vill ta ansvar för att installera produkterna. Vissa väljer att endast utföra arbeten med kranar och termostatblandare som de själva köper in.

– Rörmokarna har bara ansvar för att installationen blir utförd på ett korrekt sätt, inte för kranar och termostatblandare. Det är vi som ansvarar för att våra produkter håller och de vet vi att de gör, säger Emely Emanuelsson.

 

Säker Vatten           

Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att bland annat minska risken för vattenskador. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer och målet är att öka tryggheten för kunderna.

 

Säker Vatteninstallation är en kvalitetsstämpel som efterfrågas av allt fler, även när det gäller produkter som kranar och termostatblandare. Men de omfattas inte direkt av regelverket.

– Säker Vatten godkänner inte själva produkterna, det är bara monteringsanvisningarna som de tittar på. Och att de är godkända är inget som varken försäkringsbolag eller myndigheter kräver, säger Emely Emanuelsson.

 

Just nu 20% på alla våra badumskranar för dig som är eller blir medlem i IKEA FAMILY

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies