hela denna avdelning är en annons från Ikea

Nya badrumstrenden: En oas där du kan hitta kraft

En lugn oas i en stressig vardag. För många har badrummet blivit en allt viktigare plats i hemmet. Och det är många som satsar på att skapa personliga rum, vigda för lugn och harmoni.
– Det är här man kan få de mikropauser man så väl behöver, säger Tina Björeman, PR-ansvarig på IKEA Sverige.

Enkelt och fint – så fixar du ditt badrum

 

Att kunna visa upp ett snyggt och påkostat badrum har länge varit trendigt – men nu håller något på att hända. För allt fler blir nu badrummet istället en personlig plats där man fokuserar på att hitta harmoni och ladda ny energi.

– Intresset är stort för badrummen. Det är ofta den lilla oas som man har, en plats där man kan låsa dörren om sig och vara ifred för att få de mikropauser som man så väl behöver, säger Tina Björeman, PR-ansvarig på IKEA Sverige.

 

Som ett sommarregn

IKEA lanserar nu en serie dusch- och badblandare med alla tillbehör man behöver för att skapa det badrum man drömmer om. De nya blandarna BROGRUND och VOXNAN har flera funktioner och tillbehör som gör att de kan möta olika behov, till exempel takduschar där man kan välja mellan ett lugnt vattenflöde som känns som ett sommarregn eller en kraftfull jetfunktion. Och tack vare att tekniken är snålspolande kan man duscha länge utan att slösa på vatten.

 

Under en lång period har köket varit högst prioriterat för många hushåll. Men nu ser Tina Björeman och IKEA att allt fler flyttar fokus mot sina badrum.

– Det är många som lever stressiga liv, då behöver vi våra badrum. Det kan vara en plats där man stressar av eller får ny energi, säger Björeman.

 

Mer personligt

Hur man väljer att inreda sitt badrum blir allt mer personligt. Den långlivade trenden ”ljust och fräscht” är inte längre det enda rätta, enligt Tina Björeman.

– Trenden är att man ska skapa sitt eget badrum – och inte någon annans. Det ska vara personligt. ”Ljust och fräscht” är aldrig fel, men det börjar få konkurrens av lite mörkare färger och kakel. Det ska så klart alltid vara fräscht i ett badrum, det måste vara lätt att städa. Det får man aldrig nagga på när man planerar ett nytt badrum, säger hon.

 

Växter ger känsla av oas

För att få ett harmoniskt badrum gäller det att planera och att skapa sig en bild av vilket resultat man är ute efter. Många väljer att hålla sig till en och samma stil när de köper allt nytt hos IKEA och väljer kompletta serier med detaljer som matchar. Enligt Tina Björman är det ett bra sätt att tänka och med de nya produkterna är risken liten att det ska kännas stelt och opersonligt.

– Nej, badrumsserierna är så äkta i sina stilar så att de fungerar bra. Man kan ju också mjuka upp rummet lite extra med textilier och olika accessoarer. Man kan också tänka på att ta in naturen i sitt badrum med växter för att förstärka känslan av en oas. Eftersom det ofta är lite ljus i badrummet så kan konstgjorda växter vara ett bra alternativ. Vi har serien FEJKA där växterna är så naturtrogna att det är svårt att avgöra om de är äkta eller inte.

 

Fokus på ordning och reda

För att ett badrum ska bli den harmoniska oas som många drömmer om behöver det inte bara vara vackert. Det måste också vara funktionellt.

– Om det är något som är i fokus nu så är det ordning och reda. Badrummet är ett speciellt rum där många ska in och samsas under morgonrusningen. För att det ska fungera är det viktigt att man har ordning på alla saker. Allt måste ha sin plats och IKEA har många bra tillbehör som gör det lätt att skapa bra system, säger Tina Björeman.

 

Läs mer: Enkelt och fint – så fixar du ditt badrum

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies