hela denna avdelning är en annons från Ikea

Nu slipper du skruva – här är geniala lösningen från IKEA

IKEA har utvecklat ett nytt förvaringssystem som kan kombineras på olika sätt för att passa in i alla hem.
Och tack vare en ny typ av pluggar monterar du det helt utan att behöva skruva.
Så här fungerar det.

Platssmart förvaring – utan att skruva

 

De platta paketen med möbler och heminredning som man monterar själv är en viktig förklaring till framgångarna för IKEA. Idén kom redan på 1950-talet och har sedan dess varit en förutsättning för de låga priser som gett miljoner människor möjligheten att skapa sina drömhem.

 

Många tycker också det är roligt att själva montera sina möbler från IKEA, men det är inte alla som gillar att skruva. För dem kommer nu en intressant nyhet: De slipper.

 

Kombinationer för alla hem

IKEA har presenterat det nya förvaringssystemet PLATSA. Systemet är både flexibelt och modulärt och kan kombineras i många olika lösningar med skåp, bänkar och byråer. Det betyder att outnyttjade utrymmen i hemmet som hittills varit svårmöblerade, såsom under trappor eller sluttande tak, nu kan förvandlas till smart förvaring med perfekt passform för ditt hem.

 

För att hjälpa alla som vill skräddarsy en förvaring har IKEA tagit fram ett planeringsverktyg till PLATSA. Här kan man enkelt rita upp platsen där man vill ha sin förvaring och sen testa olika kombinationer tills man hittar en helhet som känns bra. Här kan man också lägga till olika typer av inredningar som gör det lättare att hålla ordning på sina saker.

 

Smart plugg ersätter skruvar

När IKEA presenterade sitt nya förvaringssystem PLATSA var det också premiär för en helt ny typ av smart plugg som ersätter de traditionella skruvarna. Istället för att hantera verktyg och gängor behöver man nu bara placera bitarna rätt och klicka till – sen är det klart. Möbeln kan dessutom monteras isär hur många gånger som helst om man skulle vilja bygga om sitt system eller om man vill ta det med sig när man flyttar.

 

Personliga lösningar för ordning och reda

Parallellt med PLATSA finns klassikern PAX hos IKEA. Det är en byggbar garderobslösning som fungerar lika bra i hallen som i sovrummet eller barnrummet. Tack vare olika stommar och dörrar kan PAX anpassas efter alla behov. Och med KOMPLEMENT, en serie med inredning och tillbehör, är möjligheterna att skapa ordning och reda nästan obegränsade. Garderoberna i serien PAX har dessutom 10 års garanti så man kan vara säker på att de fyller sin funktion länge.

 

Just nu montering för 499 kr per stomme (ord. pris 1 295 kr) samt uppstartskostnad för 599 kr.

 

Så enkelt kan du få hem dina saker från IKEA

 

När du handlar på IKEA.se kan man i kassan välja flera olika leveransalternativ.

 

Om du väljer inburen expressleverans får du dina saker inburna i ditt hem redan inom ett dygn. Den som beställer tidigt på förmiddagen kan till och med få dem samma dag. Tjänsten kostar 998 kr.

 

Vill du ha dina saker ännu snabbare? Beställ på IKEA.se och hämta på ditt varuhus redan efter 2 timmar. Du kan också välja att hämta dem på ett utlämningsställe som du själv väljer inom en vecka. Tjänsten Beställ & hämta kostar 99kr.

 

När du handlar på IKEA.se eller i något av varuhusen finns också flera andra leveransalternativ. Många saker kan till exempel skickas i postpaket, för 49 kr, som hämtas upp hos ditt närmsta postombud.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies