hela denna avdelning är en annons från Ikea

Här är nya köket som ska förverkliga Henriks dröm

Familjen Mattsson drömmer om ett hus på landet. Nu kan drömmen bli verklighet tack vare ett nytt kök i lägenheten i stan – och en hyresgäst.
– Tack vare inkomsten från hyran kan vi bygga vårt sommarhus, berättar Henrik Mattsson.

Vill du vara säker på att du får till ett riktigt bra nytt IKEA kök? Boka tid för ett personligt möte med en av våra köksspecialister.

 

Henrik bor tillsammans med fru och två barn i en fyrarumslägenhet i Årsta i södra Stockholm. För att dryga ut hushållskassan har de tidigare hyrt ut ett rum till en student, men tröttnade för några år sedan på att bo trångt och har den senaste tiden valt att ha lägenheten för sig själva.

När Henrik och familjen köpte en tomt för att bygga ett sommarhus kom tankarna på en hyresgäst dock tillbaka. Nu kan inkomsterna från att hyra ut betyda att deras drömhus snabbare blir verklighet.

 

För att kunna skapa ett bra hem för sin hyresgäst behövdes ett till kök i lägenheten. Och Henrik valde Ikea när det var dags att sätta igång projektet.

– Först mätte jag upp allting själv och vi åkte sen ut till Ikea i Kungens Kurva. Där satte vi oss ner med en köksplanerare och ritade och planerade allt. Jag hade väl en ungefärlig bild av hur vi ville ha det, men det var värdefullt att få den experthjälpen, säger han.

 

Henrik valde att plocka ihop alla delarna till köket själv i varuhuset. Han var nöjd med den tydliga plocklistan han fick, men skulle med facit i hand föredragit att få allt levererat hem.

– Jag fick åka i två omgångar för att plocka ihop allt. Dessutom hade jag ungarna med mig – det var kaos. Att gå med två barn och bära tunga saker som en bänkskiva var ingen bra idé. Nästa gång tar jag hjälp med transporten, det är absolut värt det. Det är en sådan liten kostnad, säger han.

 

På Ikea finns proffs som kan hjälpa till med att skruva ihop och montera nya kök. Men Henrik och hans fru ville göra jobbet själva.

– Ja, jag tycker att det är roligt att göra saker själv när man inte ägnar sig åt sådant till vardags. Jag sitter mest bakom en skärm på dagarna. Och det gick rätt bra att bygga köket… ja förutom att jag höll på att såga fel i en bänkskiva. Jag hade vänt den upp-och-ner och det var nära att hålet för diskhon kom i fel ände. Som tur var upptäckte jag det innan det var för sent, berättar Henrik.

 

Rörmokaren har varit på plats och köket står nu färdigt och väntar på den nya hyresgästen. Henrik är nöjd med resultatet:

– Jag tycker att det var roligt att bygga köket och det blev grymt bra! Nästa gång kommer jag dock låta Ikea sköta hemtransporten, det blir så mycket smidigare. Kanske blir det även monteringsservice då, säger han.

 

Vill du vara säker på att du får till ett riktigt bra nytt IKEA kök? Boka tid för ett personligt möte med en av våra köksspecialister.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies