Single post hero
Olika raser från mässan 2016. Foto: Therese Hübner.

Här kan du klappa 28 hästraser

28 olika hästraser, åsnor och reptiler. På Sweden International Horse Show kan du komma nära djuren och lära dig mer om dem. Hundcoachen Fredrik Steen kommer också att vara på plats.

Här kan du köpa biljetter till Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm, 30 november-3 december.

Sweden International Horse Show är världens största hästevenemang inomhus – en unik mix av sport och show. Besökarna kan här komma nära hästarna. Dels på framhoppningen/framridningen där man kan följa ekipagens uppvärmning på nära håll. Men riktigt nära kommer man framför allt på Stallbacken. Här finns möjlighet att klappa och hälsa på hästarna, som är en blandning av all världens olika hästraser. Här finns också Paddocken, där man kan se ovanliga och spännande hästuppvisningar med allt från frihetsdressyr till westernridning, trick och parkour.

Se hela programmet här.

Amerikanska Miniatyrer är mässans minsta ras som visar upp sig i paddocken på olika sätt. Fotograf: Therese Hübner

Från hästar på 1,80 till miniatyrhästar – kolla vad som händer
● 28 olika hästraser kommer att vara på plats, från gigantiska 180 centimeter höga shire- och clydesdalehästar till 80 centimeter små amerikanska miniatyrhästar. Varje hästras har en liten monter där du kan hälsa på och lära dig mer om rasen.
● Gyllene haflingerhästar med vita manar kommer att göra en fin dressyrppvisning.
Två svarta, imponerande frieserhästar visar upp sig i en elegant spegelritt.
● Vår ursvenska ponnyras gotlandsrusset kommer att visa upp alla olika saker den kan göra med både barn och vuxna.
● På söndagen kommer Årets vackraste kallblod att utses. Kallblod är de lite grövre hästraserna, som nordsvensk och ardenner.
● Kiger-mustanger, den amerikanska vildhästrasen, visar westernridning och miljöträning.

Duktiga team Eloge körde förra året romarspann med fyra avelsgodkända nordsvenskahingstar, i år skall de visa annat, bland annat har de med sig finvagnen. Fotograf: Therese Hübner

Kom och träffa klappkatten Sören, hundcoachen Fredrik och kändisen Anders Bagge
I djurförsäkringsbolaget Agrias regi finns en särskild del med många olika djur – miniatyrhästar, åsnor, reptiler, kaniner, katter och hundar. En dag kommer även papegojor att finnas på plats. En nyhet är klappkatten Sören som samlar in pengar till välgörenhet. ”Årets stallkatt” kommer också att utses i en tävling.

Agrias ambassadörer Anders Bagge – kanske mest känd som jurymedlem i Idol i TV4 – och hundcoachen Fredrik Steen kommer att hälsa på – liksom showens regissör Owe Sandström, som kommer dit tillsammans med en terapihäst. Det finns ett fotobås här som alla kan använda.
Öppettiderna är 15–21 torsdag–fredag och 12–21 lördag–söndag (lite kortare tid i år för att det inte ska bli för jobbigt för djuren).

Här kan du köpa biljetter till Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm, 30 november-3 december.