Så kan du ta hjälp av tekniken – för att rädda vår miljö

Det är ingen idé att vänta på morgondagens teknik för att ta tag i den rådande klimatkrisen, tekniken finns nämligen redan.
– Vi kan göra oerhört mycket, säger Johan Kuylenstierna, adjungerad professor och klimatexpert.

Hushåll smart med jordens resurser – se tredje avsnittet från E.ON här

Klimatkrisen är en stor utmaning, en av de största vi har. Därför kan det vara lätt att tro att det är svårt att göra något åt det. Att skjuta upp problemet och lita på att framtidens teknik ska göra jobbet hör till vanligheterna – men det går att göra mycket med tekniken som finns idag.

”Det driver teknikutvecklingen ytterligare”

Genom att använda sig av dagens teknikmöjligheter, till exempel solceller, drar man ett stort strå till stacken redan nu samtidigt som man skapar bättre förutsättningar för tekniken framåt.

– Vi kan göra oerhört mycket, säger Johan Kuylenstierna, adjungerad och klimatexpert och fortsätter:

– Man ska försöka bejaka den nya tekniken. Det driver teknikutvecklingen ytterligare.

1 800 soltimmar i Sverige

E.ON har gjort en webb tv-serie för att förklarar den rådande klimatkrisen – och vad vi kan göra för att rädda vår planet. I det andra avsnittet reder Pernilla Persson, solcellsexpert hos E.ON, bland annat ut ett vanligt missförstånd.

– Solen är vår allra viktigaste energikälla och det stämmer inte att vi inte har bra förutsättningar för solceller i Sverige. Vi har optimala förutsättningar med 1 800 soltimmar. 

Genom att tänka kortsiktigt hjälper man även till långsiktigt. Ett steg i taget var och en för sig – och tillsammans – gör stor skillnad. 

Vi kan klara klimatomställningen – här får du en snabbkurs i den viktiga frågan

FAKTA

E.ON:s mål är att skapa ett hållbart samhälle, för människornas och planetens skull. Men för att lyckas nå målet behöver alla hjälpas åt. Därför gör E.ON det enkelt att leva hållbart. E.ON:s vision är att senast år 2025 kunna erbjuda 100 procent förnybar och återvunnen energi till sina kunder.