Så kan vi återanvända allt som vi tar från planeten

Vi lever över våra naturliga tillgångar. Att fortsätta med den livsstilen i detta slit och släng-samhälle är inte längre ett alternativ. Så här kan du konsumera mer klimatsmart.

Avsnitt 4: Så vinner Sverige VM i klimatomställning

Titta dig omkring, hur mycket av de saker du har runt dig använder du? En ogenomtänkt trend är konsumtionshetsen som inte bara påverkar plånboken, utan också vår planet. Den här ovanan måste brytas – och det behöver inte vara svårt.

Så fungerar cirkulär ekonomi

Ett av problemen idag är att vi producerar mycket saker som vi knappt använder för att sedan slänga. Det här beteendet innebär en hel del konsekvenser. Vi får till exempel mycket sopor som vi har svårt hantera samtidigt som vi använder mycket av vår planets resurser.

Medvetet konsumerande kan vara nyckeln till en mer hållbar framtid. Genom att välja att köpa det som behövs, använda det på riktigt och sedan ge det vidare kan du göra stor skillnad för vår värld. 

”Det är första gången för mänskligheten”

Vi människor orsakar enorma mängder utsläpp av växthusgaser varje år, vilket är långt från hållbart. Där kommer Parisavtalet in. Med allas hjälp ska utsläppen inte bara halveras – de ska minimeras.

– Det är första gången för mänskligheten. Men vi vet att det inte är omöjligt, säger Christiana Figueres, som lyckas förena världens länder mot ett gemensamt klimatmål i Parisavtalet, i det tredje avsnittet i E.ON:s webb tv-serie.

Avsnitt 2: Tekniken som kan rädda klimatet

FAKTA

E.ON:s mål är att skapa ett hållbart samhälle, för människornas och planetens skull. Men för att lyckas nå målet behöver alla hjälpas åt. Därför gör E.ON det enkelt att leva hållbart. E.ON:s vision är att senast år 2025 kunna erbjuda 100 procent förnybar och återvunnen energi till sina kunder.