Därför är Sverige ett land många tittar på

Vi står inför vår tids största utmaning. Klimatkrisen är global och Sverige har mycket att vinna på att ta tag i problemet – snabbt.

Se filmen där Alexandra Rapaport tar reda på hur klimatet kom ur balans

Klimatkrisen är ytterst närvarande. Det rapporteras ständigt om hur vårt klimat mår på nyheterna, sociala medier och från politiker världen över. Trots detta fortsätter många att leva i tron om att man på egen hand inte gör någon skillnad. Det stämmer inte.

Genom att börja göra medvetna val i vardagen kan man göra mycket för att bidra till att världen blir en bättre plats samtidigt som det genererar fördelar för både dig och samhället i stort. Det ständiga informationsflödet är nödvändigt för att förstå hur vi hamnat här, och vad vi behöver göra för att åstadkomma förändring, men kan vara svårt att greppa.

En tv-serie – för att göra skillnad

Därför har E.ON gjort en webbserie i fyra delar, för att göra det enklare att ta till sig situationen och förstå varför just du kan göra skillnad. I det fjärde och sista avsnittet har skådespelerskan Alexandra Rapaport bland annat träffat Rachel Kyte, FN:s särskilda sändebud för förnybar energi och tillika ledaren för organisationen Sustainable Energy For All. Rachel menar att Sverige har alla möjligheter i världen att ligga i framkant och vara ett föredöme i klimatomställningen – och vi har allt att vinna på att agera snabbt.

– Sverige är ett land som många tittar på.

Här kan du se det tredje avsnittet från succéserien signerad E.ON

FAKTA

E.ON:s mål är att skapa ett hållbart samhälle, för människornas och planetens skull. Men för att lyckas nå målet behöver alla hjälpas åt. Därför gör E.ON det enkelt att leva hållbart. E.ON:s vision är att senast år 2025 kunna erbjuda 100 procent förnybar och återvunnen energi till sina kunder.