Klimatkrisen – hur hamnade vi här?

Det är ingen hemlighet att klimatet är ur balans, det är de flesta medvetna om. Men hur hamnade vi här? Och vad kan vi göra för att ta oss ur det? Den goda nyheten är att det går att göra.

Tekniken som kan rädda klimatet – här är andra avsnittet från succéserien

Klimat- och miljöfrågan har alltid varit viktig, nu kanske viktigare än någonsin. I den takt vi släpper ut koldioxid kommer temperaturen öka snabbare än vad vi kunnat ana. Hur blev det så här?

En serie i fyra delar

För att inse allvaret i situationen, och hur vi kan ta oss ur det, behöver vi förstå orsakerna till klimatförändringarna. Det här har E.ON valt att lyfta i en webb tv- serie med skådespelerskan Alexandra Rapaport i spetsen.

Här får du träffa kunniga experter inom klimat- och miljöfrågan som ger dig bakgrunden till problematiken, och förklarar sedan att det faktiskt går att klara av den utmaning vi står inför. Det går att förändra läget, små förändringar gör stor skillnad om vi gör det tillsammans.

”Optimism är det medvetna valet”

I det första avsnittet berättar Johan Kuylenstierna, adjungerad professor och klimatexpert, om hur vi hamnat där vi är idag och varför. Christiana Figueres, som lyckades förena världens länder mot ett gemensamt klimatmål, delar med sig av sin kunskap – och avslöjar hur hon fick nästan alla världens länder att skriva på Parisavtalet.

– Optimism är det medvetna valet för att närma sig en uppgift som ännu inte är fullgjord med övertygelsen om att vi har allting som krävs, säger Christiana Figueres.

Tredje avsnittet från succéserien signerad E.ON – se det här

FAKTA

E.ON:s mål är att skapa ett hållbart samhälle, för människornas och planetens skull. Men för att lyckas nå målet behöver alla hjälpas åt. Därför gör E.ON det enkelt att leva hållbart. E.ON:s vision är att senast år 2025 kunna erbjuda 100 procent förnybar och återvunnen energi till sina kunder.