Hela den här avdelningen är en annons

Så enkelt får du bort mörka ringar under ögonen

Plötsligt är de där, de svullna påsarna under ögonen som ger en trött och glåmig uppsyn. Vi reder ut vad de beror på – och listar de bästa botemedlen.

 Dags att fylla på skönhetsförrådet? Här hittar du de senaste skönhetsprylarna!

 

Svullna påsar och mörka ringar under ögonen är vanliga skönhetsproblem som många brottas med. Men det finns sätt att råda bot på dem – om man är medveten om varför ringarna uppstår. Det kan nämligen finnas flera olika orsaker till problemet.

 

Det beror mörka ringar på

Påsar under ögonen kan ha ärftligt anlag, men också uppstå på grund av dålig kost eller osunda sömnvanor. Man kan få mörka ringar under ögonen både om man sover för mycket, men också om man sover för lite. Andra livsstilsfaktorer som rökning kan spela roll, liksom koffein, socker och alkohol.

 

Lista: Så kan du dämpa besvären

*Ät en allsidig kost rik på vitaminerna B, C och K, som finns främst i grönsaker och frukt. Vitaminbrist kan orsaka mörka ringar under ögonen, liksom en alltför saltrik kost.

*Sömnbrist är en vanlig anledning till mörka ringar, eftersom blodådrorna under ögonen utvidgas vid för lite sömn. Det ger huden en mörk nyans. Det bästa är att sova mellan 7-8 timmar per dygn.

*En urkramad, kall te-påse under ögat kan göra underverk för svullnader. Det beror på att te innehåller garvsyra, som har en krympande effekt på blodådrorna.

*Undvik stress. När man är stressad ökar blodflödet till kroppens inre organ, vilket gör huden i ansiktet blekare och de blå partierna under ögonen syns tydligare.

*Välj rätt ansiktskräm. Vilken ansiktskräm man ska använda är individuellt, och beror på vilken hudtyp man har. Vissa kan få mörka ringar under ögonen av en fet ögonkräm, medan andra blir irriterade av särskilda ämnen i krämen.

 

Här är produkterna som kan dölja mörka ringar och svullnader

*Ögonkräm med K-vitamin: Huden kring ögonen har en annan struktur än resten av ansiktet – den är tunnare och känsligare. Därför är det viktigt att ha en speciell kräm för ögonområdet, som har en annan formula än en vanlig ansiktskräm. Välj en med K-vitamin, som bidrar till att minska förstorade blodkärl vilket gör att de syns mindre.

 

*Concealer: täcker och döljer snabbt problemen. Välj en med lättare formula som inte lägger sig i fina linjer. Hemligheten är att applicera concealer som en triangel under ögat – då slipper man skarpa kanter och får ett naturligare resultat.

 

*Peeling: man kan faktiskt använda lite peeling runt ögonområdet för att få bort döda hudceller. Applicera en mild peeling utan korn för ögonområdets tunna hud, låt verka i 5-10 minuter och avlägsna med fuktiga bomullsrondeller.

 

*Ögonkräm med anti-rynk-effekt: När man fyllt 30 år kan man börja använda ögonkrämer med anti-rynk-effekt som motverkar de första fina linjerna under ögonen.

 

 Dags att fylla på skönhetsförrådet? Här hittar du de senaste skönhetsprylarna!

Smart tips mot svullna ögon på morgonen!

 

Lägg in ögonkrämen i den svalare delen av kylskåpet, till exempel kylskåpsdörren eller vid grönsakerna. Låt den ligga under natten. När du applicerar ögonkrämen på morgonen verkar den extra kylande vilket dämpar påsar under ögonen.

Köp produkterna här

 • Färgkorrigerare och highlighter i ett

  Color Correcting Concealer från IsaDora, 159 kr.

  Köp nu

  Revitaliserande anti-ageing ögonkräm

  Age Perfect Cell Renaissance Eye Cream från L'Oréal, 279 kr.

  Köp nu
 • Intensiv anti-rynkögoncreme

  Revitalift Eye Cream från L'Oréal, 129 kr.

  Köp nu

  Extra bra mot mörka ringar

  Liquid Concealer från Makiash, 179 kr.

  Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies