Hela den här avdelningen är en annons

Guide: Hitta rätt produkt för rätt ålder

Det finns sätt att hålla huden ung, frisk och slät.
Makeupartisten och rektorn på International makeup center, Sara Stenevad, hjälper dig att hitta rätt produkter för din ålder.

Tomt i skönhetsförrådet? Här hittar du de senaste produkterna.
 

Att åldras är inget som går att undvika helt, men det finns faktorer som påverkar i vilken takt din hud åldras.

– Livsvanor kan påverka, som stress, för lite sömn och dåliga matvanor. Men viktigast av allt är kanske att sola försiktigt, eftersom solens strålning är den största orsaken till förtidigt åldrande, säger Sara Stenevad.

 

Fastställ din hudtyp

Lika viktigt som att använda rätt produkter för din ålder är det att välja en hudvårdsprodukt som passar just din hudtyp.

– På så sätt kan du motverka yttre faktorer som kan påverka åldrandet av din hy, säger Sara Stenevad.

 

Tänk på att rätt vård kan fördröja hudens åldrandeprocess. Här är produkterna som kan göra jobbet åt dig, oavsett ålder.

 

20-30 år

Redan i 20-30 års ålder vinner man på att ta extra hand om hyn. Även om hormonerna är i topp och serumhalten ligger på en normal nivå, ska man satsa på återfuktande produkter och krämer med mycket antioxidanter. Torr hy drabbas nämligen lättare av torrhetslinjer, som är första tecknet på rynkor.

 

Men viktigast av allt för att behålla huden ung, frisk och slät är att undvika för mycket solexponering. En dagkräm med UV-skydd kan göra susen.

 

Förslag på produkter:

olay1bliss1 sheseido2 sheseido1  

 

30-40 år

Åren mellan 30 och 40 är ofta händelserika och hektiska. Karriär ska byggas och familj ska bildas, vilket ofta sätter sina spår på huden. Därför är det viktigt att fortsätta med de återfuktande produkter du använt tidigare, men variera med en anti-age kräm som motverkar de första fina linjerna.

 

Kom ihåg att smörja ansiktskrämen även på halsen och använd en ögonkräm som tar bort påsar och mörka ringar under ögonen. Vill du få extra lyster – använd en kräm med lätt exfolierande effekt.

 

Förslag på produkter: 

olay3040loreal3040evelom3040 shiseido3040

 

40-50 år

Vid den här åldern brukar allt fler ålderstecken såsom rynkor, linjer och pigmentfläckar synas i ansiktet. Huden producerar nämligen inte lika mycket kollagen, och cellförnyelsen tappar fart. En hudkräm med A-vitamin, antioxidanter och som förlänger cellernas livslängd kan göra dig gott.

 

Förslag på produkter:

loreal4050 olay4050 shiseido4050

 

50+

Efter 50, när klimakteriet sätter igång, blir huden mycket torrare och känsligare. Därför kan en näringsrik och djupt återfuktande kräm ge resultat. Men för att dämpa allt fler rynkor behövs också både en ansikts- och ögonkräm med åtstramande effekt.

 

Förslag på produkter:

olay50+borlind50+ shiseido50+

 

Tomt i skönhetsförrådet? Här hittar du de senaste produkterna.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies