Hela den här avdelningen är en annons

Från vardag till fest – så här lyckas du med förvandlingen

Bli maximalt fräsch på minimalt med tid.
Makeupartisten och rektorn på International makeup center, Sara Stenevad, hjälper dig med förvandlingen från vardag till fest – på bara 10 minuter.

Här hittar du de senaste skönhetsprylarna som passar just dig.
 

En stressig och hektisk vardag gör att många ofta kör ”bara-mascara-looken”. Men ibland kan det vara kul att göra sig lite extra snygg inför en afterwork eller fest.

 

Sara Stenevad, som är makeupartist och rektor på IMC International Makeup Center, hjälper dig att hitta rätt teknik när du ska bättra på vardagsmakeupen. I bara några enkla steg kan man bli festsnygg på bara 10 minuter.

 

Så här ska du göra för att fräscha upp din dagliga look.

 

Från vardag till fest – steg för steg

 

Skimrande ögonskugga

En skimrig ögonskugga ger en garanterad boost till din vardagsmakeup. Och ett säkert kort är att välja guldbruna skuggor.

– De är lätta att blanda för att få fram exakt den guldbruna nyansen man är ute efter, säger Sara Stenevad.

Så här gör du: Lägg en ljus bas över hela ögonlocken. Ta sedan en lite mörkare ton, i globlinjen och i ytterkanten av ögat. Gå över till en ännu mörkare skugga som läggs från ytterkanten och tonas ner mot franslinjen och i globlinjen. Vill du ha ytterligare en mörkare nyans av ögonskugga – gå över till en riktigt brun och tona på samma sätt som ovan. Det ger en mjuk och fin skugga.

Hur högt upp du lägger ögonskuggan beror på formen på ditt ansikte och dina ögon. Ju större ögonlock du har, desto högre upp passar det att lägga skuggan.

 

Kajalknepen

Gör gärna en fransmarkering med en kajalpenna i svart för att få fransarna att se tätare ut. Dra en linje längs övre- och undre franslinjen och tona ut. Fixera sedan kajalpennan med en svart skugga. Det är ett bra knep om du tycker att du inte passar i eyeliner, eller inte använder mascara men ändå vill få lite fokus på ögonen. Bättra till sist på mascaran längst ut på fransarna för extra wow-effekt

 

Rodna med rouge

Överdriv inte när du applicerar rouge. De rosiga kinderna ska bara anas. Välj en färg som du trivs i, gärna en som drar åt aprikos, och applicera på kindäpplet och lätt bakåt. Om du ler hittar du kindäpplet lättare.

 

Glansiga läppar

Applicera ett läppstift eller glans i din favoritfärg och som du känner dig bekväm i. Då kommer du garanterat att stråla.

 

Snygg finish

Lägg på en skimrig highlight på kindbenen och fixera din makeup med ett fixeringspuder.

 

Här hittar du de senaste skönhetsprylarna som passar just dig.

Köp produkterna här

 • Eyeshadow Trio från Makiash, 199 kr

  Tre bruna skuggor som ger en extra festlig touch.

  Köp nu

  Blush från Makiash, 179 kr

  Fräsch puderrouge ger ett friskt och fräscht intryck och är den ultimata finishen för festen.

  Köp nu

  Lipgloss från Beauty by Ellos, 49 kr

  Det prisvärda glosset som är ett måste i handväskan. Perfekt för att hotta upp vardagsmakeupen. Finns i 12 fina nyanser.

  Köp nu
 • Eye Pencil från Beauty by Ellos, 49 kr

  Det går ofta fortare att använda kajal än eyeliner. Den här kajalpennan är samtidigt extra lätt att applicera

  Köp nu

  Perfect Finish Loose Powder, 279 kr

  Detta extremt mikrofina och transparenta löspuder är perfekt för att hålla din makeup på plats hela dagen samtidigt som synligheten av porer och fina linjer minskas.

  Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies