”Känns tryggt och pålitligt”

Drygt 15 år.
Så länge har Bosch Thermoteknik samarbetat med DHL Freight.
– Det är tryggt och pålitligt, säger Tommy Johansson, logistikchef hos Bosch Thermoteknik.

Läs mer om DHL Freights tjänster här

Bosch är en av världens ledande tillverkare inom bland annat elverktyg, hushållsapparater samt elteknik. I koncernen ingår svenska Bosch Thermoteknik, som sedan länge använder sig av DHL Freights tjänster. För sina utrikestransporter använder Bosch Thermoteknik i huvudsak DHL Euroconnect men även DHL Paket Export:

– Vi har arbetat med DHL Freight i ungefär 15 år och under alla dessa år har DHL Freight kört både våra export- och importleveranser, och det gäller allt: Norden, Baltikum, EU och övriga Europa som Turkiet, Serbien och Ukraina, berättar Jelena Memic, transportansvarig.

Leveranser i tid

Även inrikes sköter DHL Freight transporterna åt Bosch Thermoteknik. Framförallt från småländska Tranås, där företagets utvecklingscentrum samt fabrik för värmepumpar ligger. Därifrån levereras värmepumparna till byggprojekt runtom i Sverige:

– Våra kunder förväntar sig förstås snabba och pålitliga leveranser för att kunna koordineras med installationen av värmesystemet. För att kunna erbjuda hög komfort, i form av värme och varmvatten med så korta avbrott som möjligt, är det förstås extra viktigt att leveransen av våra produkter når byggprojektet i rätt tid, säger Tommy Johansson.

”Helt avgörande för vår verksamhet”

Hur lyckas man då ha en så långvarig och framgångsrik affärsrelation? Jelena Memic lyfter fram DHL Freights pålitlighet och engagemang som grundbultar:

– Trygga och säkra leveranser är helt avgörande för vår verksamhet. Som transportansvarig är det jätteviktigt att ha en tight dialog med vår logistikpartner om något inträffar. I vår ”set up” ingår en egen dedikerad kundservice vilket alltid levererar snabba svar och som jag vet gör allt för att lösa de utmaningar och situationer som kan uppstå. Det känns tryggt.
Tommy Johansson fyller i:

– Vi upplever att vi har ett väldigt fint samarbete och att vi utvecklas och kan växa tillsammans med DHL Freight. Det finns en proaktivitet och en vilja att ständigt förbättra samarbetet, vilket vi båda uppskattar.

Så kan DHL Freight hjälpa ditt företag – läs mer

Produktion: Bonnier News Brand Studio