Hela denna artikel är en annons från Coop

Sean Banan om nya rollen: ”Jag har aldrig gjort något liknande förut!”

Publiserad 10 februari, 2017

Han har under de senaste åren levererat en mängd låtar som satt sig som klister på hjärnan.
Nu är han aktuell igen, och den här gången visar han en helt ny sida – så här har du aldrig sett Sean Banan tidigare.

Vill du att vinnaren av Melodifestivalen ska komma på din fest? Klicka här för att vara med och tävla.

Med dansvänliga melodier och humoristiska texter har Sean Banan fått småbarnsföräldrar över hela landet att lyssna på låtar som ”Sean den förste Banan” och ”Copacabanana” på repeat.

”Det sådde verkligen ett frö”
Nyligen testade artisten något som för honom var helt outforskad mark. Han klädde ut sig till lärarvikarien Hadji för att pranka en hel skolklass i årskurs 4 – och allt filmades med dolda kameror.
– Det var fantastiskt, jag har aldrig gjort något liknande tidigare och det sådde verkligen ett frö att fortsätta med den här typen av skämt, säger han och fortsätter:
– Jag trodde inte att det skulle lyckas, men de kände inte igen mig.

Vill du att vinnaren av Melodifestivalen ska komma på din fest? Klicka här för att vara med och tävla.

I det drygt tre minuter långa klippet får vi även se en del av processen inför pranket. Där blir artisten utklädd till Donald Trump – och delar ut en känga till USAs nya president.
– Vi måste skoja om allt, även de som sitter på tronen. De måste kunna ta det, annars förtjänar de det inte.

”Något av det viktigaste som finns”
Anledningen till att Sean Banan prankar mellanstadieeleverna är för att överraska dem med en klassfest. Sångaren tycker att just klassfester är både bra och viktigt för sammanhållningen för barn.
– Det är något av det viktigaste som finns i den åldern och det bästa är att alla är bjudna. Inte ett enda barn ska vara utanför, precis som när jag var liten.

– Det var inte uppdelat i töntar, nördar och coola. Alla dansade med alla. Och i tonåren var det inga fester utan att jag och mitt danscrew dök upp. Det var våra dansshower som gjorde festerna!

Och bästa partytricket, vad är det?
– Ju äldre jag blivit desto tråkigare blir jag. Nu charmar jag mest med min insida… Och om inte det funkar så dansar jag för att fånga folks uppmärksamhet!