" />
Hela den här avdelningen är en annons

Nu avslöjar han allt om hemligheterna i finansvärlden

Finansmannen Mats Qviberg berättar om hur han blev en av de mest framgångsrika i branschen – och hur han förlorade allt.

Han är en av vår tids mest omtalade affärsmän. Efter att ha förekommit i otaliga tidningsartiklar under sin karriär berättar Mats Qviberg nu själv om sitt liv, sina vänner och fiender. Och han sparar inte på krutet.

 

Personer som nämns i boken är bland andra hovsångerskan Kjerstin Dellert och hennes man hovdansaren Nils-Åke Häggbom, vars hund blev ihjälbiten av Qvibergs hund på kontoret. Från bankvärlden finns anekdoter om bankdirektören och godsägaren Jacob Palmstierna och om nestorn i finansvärlden – en gång symbol för svensk kapitalism – Marcus Wallenberg.
HQ bank hotades av konkurs

Mest nämns emellertid finansmannen och affärspartnern Sven Hagströmer. Hagströmer och Qviberg var oerhört uppmärksammade och framgångsrika i ett par decennier och hade en nära relation. De satt länge på varsin sida om ett skrivbord på kontoret.

 

Men samarbetet sprack och deras investmentbank hotades till slut av konkurs.

I ”Boken om Q” tar Qviberg med läsarna in i HQ banks styrelserum och han ger sin version av händelsen.
Qvibergs egen version

Telefonsamtal på nätterna, taxiresor in till Stockholms finanskvarter för plötsliga krismöten, mygel i korridorerna, belägring av ekonomijournalister, skandalrubriker – här är huvudpersonens egen version av vad som hände.

 

I boken berättar Mats Qviberg också fylligt om sin barndom, sina föräldrar och syskon och hur han formats till den han blev. En sak framgår tydligt i boken och det är att Qviberg har talang för smarta affärer på börsen, något som blivit oerhört lönsamt.

 

 

Här kan du beställa Mats Qvibergs avslöjande bok.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication