" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lucifer i det Stockholm som finns under ytan

Trafficking, prostitution och droger.
Carl-Johan Vallgrens nya hårresande noirthriller bjuder på mörk spänning.

En ny thriller skildrar Stockholms mörka baksidor. Underdogs och trasiga människor är huvudpersoner. Bromma, Östermalm, Vasastan – kända delar av Stockholm, men de är inte som du tror. Inte Alvik, Solna, Sundbyberg eller Hornstull heller.

 

De är värsta brottslingarna

Danny Katz och hans vänner i den så kallade undre världen ser andra saker, andra människor i Stockholm. De kan försöka leva ett vanligt liv, men våld, knark och prostitution finns hela tiden under ytan. Och inte bara bland de sämre beställda i samhället. Tvärtom, högt upp i samhället finns de värsta brottslingarna. De som har till jobb att bekämpa brottsligheten.

 

Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer och låter historien ”Svinen” ta sin början i en förort där ett värdetransportrån förbereds. En sista stöt, lite snabba pengar innan det får räcka med den karriären. Men någon lätt operation blir det inte. Historien löper iväg runt om i stan och ut i kretsar ingen anade.

 

”Flukthål på porrklubbar”

Det här är en bok i genren som brukar kallas thriller, och inte bara det utan noir-thriller. Det innebär en spännande mörk värld som få vanliga svenssons någonsin kommer i kontakt med.

 

Vi upplever detaljer i knarkarkvartar och hur människorna där tänker. Vi får flukta i flukthål på porrklubbar. Och vi får vara med när ämbetsmän inom rättsväsendet umgås på sin fritid.

 

Carl-Johan Vallgren fyller sin historia med initierade och ibland roliga detaljer. Men han bjuder också på en sidohistoria med judiska svenskars bakgrund och liv i ett Sverige med rasistiska inslag.

 

”Svinen” är en spännande bok med stor detaljrikedom och intressanta människoskildringar. Boken är en fristående uppföljare till Lucifers första bok om Danny Katz, ”Skuggpojken”.

 
Här kan du beställa Carl-Johan Vallgrens nya bok ”Svinen”.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication