" />
Hela den här avdelningen är en annons

Hennes mammas död gav idén till succéromanen

Sjuåriga Millie Birds pappa har dött och sen försvinner mamman i vimlet på ett köpcentrum. Ingen ser flickan som väntar ensam och övergiven under ett ställ med damunderkläder.

Två vildsinta pensionärer, som båda också mist nära och kära, ansluter. Tillsammans ger de sig ut på en hisnande och dråplig jakt efter Millies mamma. Och eftersom Millie är en mycket nyfiken och vetgirig flicka blir det många underhållande filosofiska diskussioner under resans gång.

 

Det här en bok i samma anda som Fredrik Backmans uppskattade ”Min mormor hälsar och säger förlåt”.

 

Författaren Brooke Davis fick idén till boken om den borttappade flickan när hennes egen mamma gick bort. Brooke Davis är född 1979 och bor i Australien. Det här är hennes skönlitterära debut. Internationellt har ”Millie Birds bok om döda saker” blivit en stor framgång.

 

Millies funderingar om liv och död är sorgligt hjärtslitande. Men trots allt allvar har man som läsare en rolig resa hela tiden. Brooke Davis berättar fyndigt och skickligt.

 

Det är inte helt osannolikt att den här historien kommer upp på vita duken småningom. Den är som gjord för det. Och som vanligt är det roligt att ha läst boken först.

 

Brooke Davis bok ”Millie Birds bok om döda saker” hittar du här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication