" />
Hela den här avdelningen är en annons

Nu hyllar Leif GW Persson deckardebutanten

Väl skriven. Väl berättad. Tänkvärd.
Med de orden rekommenderar nestorn i den svenska deckargenren Leif GW Persson den nyutkomna boken ”Clinch” av debutanten Martin Holmén.

Ibland talas det om det svenska deckarundret. Många svenska deckarförfattare är framgångsrika men det är ovanligt att de rekommenderar varandras böcker.

 

Leif GW har som författare, kriminolog och professor sin givna plats som nestor i svensk deckarelit. Martin Holmén är debutant med en enda alldeles färsk bok. Det är ”Clinch”, den första delen i en trilogi som utspelar sig i 30-talets Stockholm om den tidigare boxaren och indrivaren Harry ”Kvisten” Kvist.

 

Det är i sin söndagskrönika i Expressen (20 september) som Leif GW rekommenderar ”Clinch” samt två andra böcker som han just läst: ”Var för sig olika, men alldeles utmärkta. Väl skrivna, väl berättade. Tänkvärda på hela resan från spänning och underhållning till reflektion och bildning.”

– GW är ju en stor auktoritet på området så det känns skitkul, säger Martin Holmén.

 

Utöver ”Clinch” av Martin Holmén (Albert Bonniers förlag 2015) nämns även deckaren ”Mästare, väktare, lögnare, vän” av författaren och kriminologkollegan Christoffer Carlsson (Piratförlaget 2015) samt den feministiska essäboken ”Den sårade divan” (Albert Bonniers förlag 2015), som är en studie i kvinnligt konstnärskap och galenskap av professorn i idé- och lärdomshistoria Karin Johannisson.

 

Här kan du beställa Martin Holméns bok ”Clinch”!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication