Hela den här avdelningen är en annons

Conn Iggulden – författaren som levandegör historien

En av inspirationskällorna till fantasy-serien Game of thrones är det blodiga engelska inbördeskriget på 1400-talet, Rosornas krig. Även den brittiske författaren Conn Iggulden skildrar denna krigiska period i en serie. I höst kommer han till bokmässan i Göteborg för att berätta om Rosornas krig och den nya boken ”Solvarg”.

Här kan du beställa ”Solvarg”!
 

Brittiske Conn Iggulden är en hyllad och bästsäljande historisk författare. Han berättar både sakligt och spännande om historiska människor, deras liv, kärlek, svek, maktkamp och deras krig. Läsarna ger sig villigt in i hans värld, kanske identifierar de sig med en historisk person som har känslor vi också kan ha idag.

 

Conn Igguldens böcker har sålts i sju miljoner exemplar i hela världen och han är översatt till många språk. Han har bland annat skrivit Kejsar-serien om den romerske härskaren Julius Caesars liv och serien Erövraren om Djingis Khan och det mongoliska riket. I serien om Rosornas krig finns nu två delar ”Stormfågel” och ”Solvarg”.

 

Själv säger han att framgången beror på att de historiska personerna fått kött och blod. Han lever sig själv in i människor, relationer och miljöer, och vet vad läsarna vill ha och förväntar sig av hans historier. Han erbjuder action-fyllda historielektioner, ofta men inte alltid enligt alla kända fakta. Han erbjuder fantasy för den som inte riktigt visste att det var det man ville ha.

 

Conn Iggulden är en flitig författare. I en intervju säger han att han njuter av att låta fantasin flöda över boksidorna, att bli engagerad i personer som inte finns i verkligheten även om förebilderna en gång vandrat på samma jord. För honom är det en slags magi att skapa de påhittade situationerna. Läsarna får bra historielektioner på köpet.

 

Här kan du beställa ”Solvarg”!

Fakta:


Boken Solvarg handlar om maktkamp, kärlek och svek. Året är 1437 och stormmolnen hopas över England. Kung Henry VI är sjuklig och svag och tronen är hotad. Vem eller vad kan rädda kungariket innan det är för sent?

 

Personerna:


henry

Kung Henry VI

Han är en from man, som plågas av ohälsa och vanföreställningar. Han är beroende av nära och lojala rådgivare för att kunna regera England.

 

margaret

Margaret av Anjou

Hon är ung och beslutsam och kommer från Frankrike till England för att gifta sig med den mäktige kungen.

 

richard

Richard, hertig av York

Med blått kungablod i sina ådror och har han två val: att resa sig mot kungen eller

skydda den svage Henry VI.

 

william

William, hertig av Suffolk

En lojal rådgivare och en mäktig allierad till den kungliga familjen – och ett hinder för dem som vill se kungen försvagas.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication