Stor guide: Så får du den perfekta gräsmattan

Gräset är alltid grönare på andra sidan – inte nu längre.
Här är några enkla steg till den perfekta gräsmattan.

Här hittar du allt du behöver till din trädgård.

Det finns en stolthet i att ha en frisk och välmående gräsmatta. Det beror inte bara på att grannarna på gatan jämför sig med varandra, det ligger en hel del prestige i en vacker trädgård helt enkelt. Men hur får man det där perfekta resultatet i en jämn och fin gräsmatta? Här är hemligheterna.

Förbered för sommarsäsongen
För det första gäller det att få bort alla spår av hösten som varit, kratta bort alla löv. Låt gräset andas och så fort det börjar visa tecken på tillväxt kan du gödsla med en sort som ger näring till just gräsmattan.

Vattna – utan för mycket tryck
Den svenska sommaren brukar inte vara snål på regniga dagar, något vi inte direkt är speciellt förtjusta i. Däremot är gräsmattan det. För att gräset ska hålla sig friskt och välmående behövs vatten, om inte vädret bidrar får du göra det.

Hos Bolist finns en brett sortiment inom det som behövs till din trädgård – se här.

Klipp gräset med rätt teknik

Nu har du lagt grunderna för en välmående gräsmatta, sedan gäller det att underhålla och hålla det snyggt – där kommer gräsklipparen in. Arvid Andersson, kategorichef på Bolist, har valt ut sin favorit.
– Silver 460BR-ABIO är en självgående gräsklippare som är försedd med 2-in1-funktionen bioklippning och sidoutkast. Samtidigt är den lätt att köra eftersom den är framhjulsdriven och självgående.

2990 kr

Frisera häcken med saxen för dig

En välansad gräsmatta kommer man långt med, och ännu längre om den är inramad av en välklippt häck. För att få den där organiserade och välfriserade känslan behövs rätt redskap. Arvid lyfter två varianter som passar de flesta buskage:
– GE-CH1855LI drivs på batteri och är en av artiklarna i Einhells batterisystem powerXchange, där samma batteri kan användas till alla maskiner inom serien. Eftersom det bakre handtaget är vridbart är den enkel att hantera och klippa med.

859 kr

– GC-EH 5747 är en elektrisk, tystgående häcksax som dessutom väger lätt. De egenskaperna tillsammans med att den är ergonomiskt utformad underlättar att klippa häckar och buskar med precision.

399 kr

Köp produkterna här (dra åt sidan för fler produkter)
product img

Vattenslang startset

Otroligt prisvärd, italiensk vattenslang av högsta kvalitet. 99 kr

Köp
product img

Starter Garden

Vattenslang Starter Garden från Claber. 299 kr

Köp
product img

Snabbkoppling

Slangkoppling 1/2" från Claber. 59,90 kr

Köp
product img

Stoppkoppling

Stoppkoppling hona från Claber för 1/2" slang med stoppfunktion. 67,90 kr

Köp
product img

Skottkärra

Klassisk skottkärra i galvaniserat stål. 199 kr

Köp
product img

Grästrimmer

Einhells Trimmer GE-CT är en kraftfull och smidig maskin. 799 kr

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies