Snyggt och stilrent: Så skapar du julstämning

Nu har nedräkningen börjat, snart är det jul igen. Något av det bästa med den här tiden på året är julstämningen – och i år ska det göras med stil.

Bolist har ett stort sortiment av ljusslingor – se alla produkter här.

Julstämning kan skapas på många olika sätt och det finns många stilar att välja mellan. En del gillar att pynta med tomtar, mycket glitter och byta till gardiner i rött och grönt. Andra föredrar att ta fram den varma atmosfären med mindre medel. Här är tipsen som skapar julstämningen med stil.

Avskalat ger effekt
Tomtar i all ära, men här kan faktiskt uttrycket less is more stämma bättre än någonsin. Varför inte dekorera ditt hem med ett par väl valda tomtar och ställa dem där de ger bäst effekt? Det finns många olika varianter i grå nyanser som både är mysiga och passar in i en annars stilren inredning.

Låt doften göra jobbet
Julen är en av de mest doftbaserade högtiderna. Kryddor som kardemumma, kanel och kryddnejlika är väldigt förknippade med december. Om du inte har tid att baka varje dag för att fylla hemmet med den fina stämningen finns det alltid andra knep att ta till, exempelvis doftljus.

Ljussättningen höjer mysfaktorn
Med olika typer av ljus går det att få det riktigt mysigt, både inomhus och utomhus. Ett bra alternativ är att välja lampor som har ett enhetligt ljus, för den stilrena effekten. Här finns det mycket ljusslingor att välja mellan, både när det gäller ljus inne och ute.

Detaljerna sätter stilen
Det finns många obligatoriska prydnader i hem över hela landet. Den absolut viktigaste verkar ändå vara julgranen. Om du vill ha den eleganta stilen så är det av betydelse vad du väljer att klä granen med. Skippa det plottriga och överklädda, satsa istället på en färgskala. Välj även en snygg julgransfot, det visar att du har tänkt på allt in i minsta detalj.

Dags att julpynta hemma? Bolist har flera olika ljusslingor att välja mellan.

Köp produkterna här
product img

Ljusslinga batteri

80 dioder day IP44 AA 8,4M. 79,90 kr.

Köp
product img

Ljusslinga 24V/230V

160 dioder day IP44 25,9M. 149 kr.

Köp
product img

Ljusslinga, flaggstång

24V/230V. 360 dioder day IP44 15M. 499 kr.

Köp
product img

Julgransfot

För inomhusbruk. Vastbo svart. 269 kr.

Köp
product img

Julgransfot

För utomhusbruk. Vastbo zink. 239 kr.

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies