Skapa ett fint uterum i trädgården – så här gör du

Värme, solsken och ledighet. På sommaren tillbringas den mesta tiden ute i trädgården, varför inte göra tillvaron där ännu trevligare? Här är den enkla vägen till en fin utemiljö i din trädgård.

Hos Bolist hittar du allt du behöver för ditt uterum, se mer här.

Det finns vissa punkter som nästan är obligatoriska att bocka av när det kommer till att förbereda trädgården inför sommaren. Många väljer att lägga fullt fokus på att plantera blommor, beskära buskar och träd och hålla gräsmattan snygg och välklippt. Det här är toppen för att lägga grunden för en miljö man vill vara i under de varmaste månaderna.

Men det finns även andra sätt för att ta sin trädgård till en helt ny nivå av mys. Genom att skapa ett uterum så kan du njuta på ett helt nytt sätt av din trädgård. Så här gör du.

Stilfullt skydd

För att skapa känslan av ett uterum är det viktigt att ha någon struktur och skydd. En pergola är ett riktigt bra och stilrent alternativ. Pergola Palermo 3000 är en variant signerad GOP, med sin kvadratiska form är det ett perfekt skydd mot sol, väder och vind. Det möjliggör alltså att du kan sitta svalt varmare dagar och säker från regnet – som inte är helt ovanligt under den svenska sommaren.

12990 kr

Belysning i markhöjd

Det finns många sätt att ljussätta en trädgård, en väldigt fin och prisvärd lösning är solcellslampor. Med hjälp av solljus under dagen lyser lamporna på kvällen och du bestämmer själv var de ska placeras. De kan vara nerstoppade i jorden eller varför inte i snygga krukor?

79,90 kr

Förvaring utomhus

Något som är viktigt, både inomhus och utomhus, är förvaring. När du exempelvis inte använder de mjuka kuddarna och värmande filtarna kan det vara skönt att ha någonstans att ha dem – utan att gå in med dem. Ett bra alternativ är en deckbox – både praktiskt och snyggt.

2890 kr

Håll dig varm

Ingen vill frysa, allra minst på sommaren. För att säkerställa värmen i ditt uterum så är en terassvärmare en effektiv lösning. Här är en från Silverline som ger en behaglig värme utan att varken torka ut och ge en brännande känsla. Med en svepande vidrörelse ökar den också täckytan, något som är väldigt positivt.

1290 kr

Köp produkterna här
product img

Förrådstält Original

Förrådstält med UV-behandlad och vattenavvisande polyetenväv (212 g/kvm) i tre skikt. 3190 kr

Köp
product img

Förrådstält Roundtop

Förrådstält med UV-behandlad och vattenavvisande polyetenväv (212 g/kvm) i tre skikt. 3490 kr

Köp
product img

Förråd DARWIN

Högkvalitativa och underhållsfria förråd av galvaniserat stål med gott om plats för förvaring. 6990 kr

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies