Säkerheten först – här är utrustningen för en tryggare renovering

Att renovera själv är både kul och ekonomiskt – men det medför självklart också vissa risker. Därför är det viktigt att du har rätt utrustning för en säker upprustning.

Behöver du nya arbetskläder? Bolist har allt du behöver.
 
Börjar det bli dags att bygga om hemma? Eller kanske bara göra några små justeringar? Oavsett hur mycket som faktiskt ska göras så är det viktigt att det sker på ett säkert sätt.
 
Olika typer av renoveringar kan kräva varierande grader av utrustning för att skydda dig från skador. Nedan hittar du en grundlig checklista för vad som kan behövas när det är dags att göra slag i saken.

Hantverksbyxa

Det är onödigt att riskera att förstöra dina vanliga kläder när du ska renovera. Satsa i stället på ett par byxor i slitstark bomull och knäskydd. Förutom att de är tåliga finns det även rymliga fickor med extrafack och förstärkt insida – perfekt när du behöver ha dina verktyg nära till hands.

499 kr

Hörselkåpa

Renoveringar är sällan helt ljudlösa, tvärtom faktiskt. Det gäller att vara försiktig med sin hörsel, därför är ett par hörselkåpor en billig försäkring. Den här varianten signerad Honeywell ger inte bara skydd från skadligt ljud, det ger dig även möjlighet att lyssna på bra musik när du arbetar.

499 kr

Hantverkskit

Ibland jobbar man med starka medel och material som flyger runt i rummet, då är det en självklarhet att skydda ögon, öron och mun. Ett baspaket för hantverkare är både billigt och väldigt viktigt.

99 kr

Montagehandske

Händerna blir extra utsatta när verktyg är inblandade. Ett par ofodrade montagehandskar i getskinn skyddar dina händer – utan att det blir alldeles för varmt. Det här alternativet från Granberg har nämligen god ventilation eftersom handskarnas ovansida är i bomull.

59.90 kr

Skyddsskor

Även om du tycker att du är stadig på handen kan vem som helst göra små misstag – som kan göra väldigt ont. Ett par skyddsskor med stålhätta och spikskydd är verkligen ett måste för både hobbyhantverkare och proffs.

299 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies