Så skiljer sig målarfärgen åt – och så väljer du rätt

Det finns faktiskt fler skillnader som spelar roll när det kommer till målarfärg än själva kulören. För att dina väggar ska bli så snygga som möjligt gäller det att veta vilken sort du ska välja.

Upp till 33 % rabatt på färg hos Bolist – se alla produkter här.
 
Målarfärg är en hel vetenskap. Det finns många olika märken och sorter att välja mellan i butikshyllorna, hur ska man egentligen veta vilken som är rätt? Skillnaderna mellan de olika varianterna är många, men det finns ett par olikheter som väger lite tyngre än alla andra: Underlag och miljö.
 
För att resultatet ska bli så snyggt som möjligt ska självklart målarfärgen vara anpassad för väggarna den ska sitta på. Nedan finns tre varianter som täcker alla områden på ett snyggt sätt.

Väggfärg Basic Matt BW 10L

Färgen signerad Sadolin används för att måla inomhus med underlag som puts, betong, lättbetong, byggplattor av olika slag, glasfiberväv med mera. Den här varianten ger en matt och stilren finish. Förarbeta väggen genom att göra ren ytan från damm och låt det torka. Grundmåla även vid behov.

799 kr

Våtrumsfärg Grund In 1L

Att måla i badrummet kräver en speciell färg för att skydda väggarna från fukt. Börja med att lägga en våtrumsgrund för att minimera risken för fuktskador och mögel. Alternativet från Sadolin är en kombinerad grund- och limfärg av hög kvalitet.

179 kr

Väggfärg Original In Vit 10L G7 Matt

Målarfärger från Nordsjö är några av de mest populära alternativen på marknaden. Den här sorten har en torktid på endast en timme och ger en behaglig och vacker yta till dina väggar. Proffsen rekommenderar att måla tre lager för absolut bäst resultat.

799 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies