Så får du dina batterier att hålla längre

Ett bra batteri är grunden till många av maskiner på marknaden, utan det kommer du inte långt.
Men hur får man egentligen sina batterier att hålla längre?

Upp till 25 % rabatt på batterier hos Bolist – se alla produkter här.

En person som äger många maskiner och verktyg förstår vikten av ett bra batteri, även frustrationen som uppstår när något av de här verktygen slutar fungera mitt i ett jobb – på grund av ett dåligt batteri. När det kommer till just batterier så finns det många olika sorter, och det mest populära på marknaden idag är batterier av modellen Li-ion.
– Vi har utvecklat ett batteri med så kallat slidefäste med fördelen att du har ett och samma batteri till alla våra verktyg, säger Måns Hermelin, produktchef på Hitachi.

Innan du förvarar dina batterier under en längre tid
Det är viktigt att investera i bra batterier – och när du har gjort det är det lika viktigt att ta hand om dem på bästa sätt. Om du sköter dina kort rätt kan det öka livslängden på batterierna markant. En laddare är ett måste för att hålla dem vid liv.
– En viktig sak att tänka på innan man långtidsförvarar sina batterier är att alltid ladda upp dem fullt ut innan, säger Måns och fortsätter:

– Man måste även undvika överbelastning, urladdning och överladdning av batteriet.

Det finns alltså ett par fallgropar när det kommer till skötsel av batterierna, men det finns sätt att undvika dem. Hitachi har exempelvis ett batterisäkerhetssystemet HPS (Hitachi Protection System) som ser till att det inte blir varken överladdning, urladdning eller överbelastning. Förutom systemet har företaget ytterligare produkter med andra förmåner.
– Vi har en fördel som inte alla andra har: Vårt batteri passar, oavsett amperestorlek, till olika maskiner från Hitachi – både gamla och nya, så länge man har samma volttal, säger Måns och fortsätter:

– Det handlar om full kompabilitet inom voltfamiljen. Det gör att man inte behöver tänka så mycket när man köper ett nytt verktyg eftersom det är samma batterifäste som passar alla maskiner från Hitachi.

Att ladda sina batterier i rumstemperatur är ett annat knep för att öka livslängden. För vem vill inte ha ett fräscht och funktionellt batteri?
– Att bli stående med ett trasigt batteri som gör att du inte kan jobba med verktyget är frustrerande, både för privat– och yrkespersoner, säger Måns och fortsätter:

– Vad är ett verktyg med ett dåligt fungerande batteri? Det är starten till allt.

Just nu är det kampanj på batterier och batteriladdare hos Bolist, läs mer här.

Köp produkterna här (dra åt sidan för fler produkter)
product img

Batteri 3 Ah

Batteri till EINHELL´s nyut­vecklade batterisystem. 599 kr

Köp
product img

Skruvdragare Kit

2 Växlar för kraftfull skruvning och snabb borrning. 1190 kr

Köp
product img

Batteri Li-Power

Batteri 10,8V och 2,0 Ah från Metabo. 419 kr

Köp
product img

Batteri 5,2 Ah

Batteri till EINHELL´s nyut­vecklade batterisystem. 1190 kr

Köp
product img

Batteriladdare

För 14,4 V och 18 V Li-ionbatterier. 799 kr

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies