Martin Timell testar: Den batteridrivna fönstertvätten

För de flesta är fönsterputsning bara ett nödvändigt ont, något som måste göras ett par gånger i året. Men det finns faktiskt redskap som gör jobbet både lättare och bättre.

Är du på jakt efter en ny fönstertvätt? Hos Bolist hittar du allt du behöver.

Trots att man bara behöver putsa fönster några få gånger per år är det något många drar sig för att ta tag i. Det är starka fönsterputsmedel, slabba med vatten, fysiskt ansträngande – och inte helt lätt att få ett bra slutresultat. Men för några år sedan hände något som gjorde jobbet betydligt lättare: Kärchers batteridrivna fönstertvätt. Martin Timell har testat den omåttligt populära modellen – och ger sitt expertutlåtande.

Fönstertvätt WV 2 Premium 
– Först tänker man ju: Ska det här verkligen vara nödvändigt? Putsa fönster är väl ingen konst. Efter ungefär tio sekunder med fönstertvättaren tänker man istället: Men hur i hela friden har jag klarat mig utan en sådan här? Den är ju helt suverän! Man sprayar på tvättmedel och putsar sen rent med kombinationsverktyget. Väldigt smidigt. Sen tar man den batteridrivna fönstertvättaren och drar – i ett svep – bort all överflödig vätska som sugs in i behållaren på maskinen. Rent och snyggt, inga ränder och inget slabb. Varför dröjde det 5000 år innan någon kom på detta, säger Martin och fortsätter:

– Jag putsar fönster efter fönster och kommer på mig själv flera gånger med att bara stå och flina åt hur lätt och bra det funkar. Har man spröjsade fönster, eller vill tvätta små speglar eller annat, så kan man enkelt byta ut den breda skrapan mot en smalare variant som är lättare att komma åt med.

Pris: 599 kr. Läs mer om produkten här.

Förlängningsskaft WV 50/75 
– På några ställen har jag fönster som sitter en bit upp och jag fick då tillfälle att testa förlängningsskaftet som finns som tillbehör. Först tvätta med torkduken, sedan efterdra med maskinen monterad på förlängningsskaftet. Funkar superbra med det är förstås svårt att se hur resultatet blir när man står två meter nedanför. Men alternativet är väl att vingla på en stege och det känns ju inte helt aktuellt. Troligtvis blir de höga fönstren väldigt sällan tvättade om man inte har ett förlängningsskaft.

Pris: 399 kr. Läs mer om produkten här.

Martins slutord:
– Sammanfattningsvis är jag, som sagt, väldigt imponerad av den här lilla maskinen. Det blir verkligen rent och helt utan ränder. Ett alldeles förträffligt tråkigt arbetsmoment har plötsligt blivit väldigt roligt. Jag kan inte påstå att fönstertvättaren har förändrat mitt liv – men det är inte långt ifrån.

Bolist har just nu kampanjpriser på stora delar av sitt sortiment – läs mer här.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies