Måla om huset i vår – så lyckas du

Nu när våren är här tillåter vädret äntligen lite utomhusarbete, och många väljer att måla om huset lagom till sommarsäsongen. Experten ger sina bästa tips för hur du får absolut bäst resultat.

Just nu är det extrapris hos Bolist på allt du behöver när du ska måla om huset – se alla produkter här.

Nu drar målarsäsongen igång och flera villor får nya nyanser. Att måla ett hus är inte det lättaste, men det är ingen omöjlighet att få till ett bra resultat på egen hand – det gäller bara att veta knepen. Erica Penzo, butiks- och personalansvarig på Bolist Mälarträ, menar att noggrannhet är nyckeln till ett lyckat måleri.
– Se till att göra ett ordentligt underarbete, det vill säga borsta, tvätta och låt torka innan du sätter igång, säger Erica och fortsätter:

– Ha god tid på dig och läs instruktionerna noga.

Bara för att du ska göra arbetet själv betyder det inte att du inte behöver lite hjälp på traven. Att be om hjälp och råd från någon som kan området är alltid positivt.
– Fråga din färgsäljare om råd vilken färg du bör använda för just ditt hus, ta också gärna ett färgprov för att få rätt kulör, säger Erica.

Att välja rätt färg till sitt hus är en utmaning. Hur ska man tänka? Erica delar med sig av några tips för att inte överraskas av slutresultatet:
– Välj helst inga klara, skrikiga kulörer. Oftast blir det bäst om färgen på provet ser lite smutsigt ut. Måla alltid upp på en provyta, helst i alla väderstreck.

Funderar du på att måla om huset? Hos Bolist hittar du färg, penslar och allt annat – just nu till kampanjpris.

Penselset

För att måla behövs riktigt bra verktyg. Varför inte satsa på ett set?
– Det här är ett smidigt penselset där man får med både omrörare och hinkhållare, dessutom är det en nymålat-skylt i förpackningen, säger Erica.

69,90 kr

Fasadfärg Classic

Förutom penslar behövs självklart färg. Välj en som framhäver ytans trästruktur och kan ge ett bra resultat på både gamla och nya fasader.
– En snygg och lättmålad färg med bra täckförmåga. Den är även kulörstark, det vill säga att kulören håller fint i många år.

1490 kr

Fasadfärg hybrid

– Det här är en lättmålad hybridfärg som är en kombination av grund och täckfärg. Färgen har ett utseende som en klassisk oljefärg, säger Erica.

1890 kr

Fasadfärg Tinova

Förutom husfasader i trä finns det även betong och förzinkade ytor. Då är det här ett bra alternativ.
– Fasadfärg Tinova är vår lättmålade uteakrylat som funkar att måla på det mesta, den är väldigt kulörstark, säger Erica.

1490 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies