Hela listan: Då ska du hissa flaggan i år

Finns det något tydligare tecken på fest och firande än när svenska flaggan vajar i vinden? Här är dagarna då det är dags att hissa gult och blått.

Upp till 20 % rabatt hos Bolist – se alla produkter här.

Det finns bestämda dagar när det är hög tid att hissa Sveriges flagga – så kallade flaggdagar. Vanligtvis brukar nationalsymbolen få vaja under dygnets ljusa timmar för att uppmärksamma den speciella dagen. Har du koll på vilka dagar som är flaggdagar? Här är hela listan.

4 juni: Pingstdagen
6 juni: Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag
24 juni: Midsommardagen
14 juli: Kronprinsessan Victorias födelsedag
8 augusti: Drottning Silvias namnsdag
24 oktober: FN-dagen
4 november: Gustaf Adolfsdagen
10 december: Nobeldagen
23 december: Drottning Silvias födelsedag
25 december: Juldagen

Martin Timells bästa tips för att hålla flaggstången ren: ”Den dagen det är dags att tvätta flaggstången – använd vanligt bilschampo!”

Korsvimpel

Det finns två typer av flaggor: Fanan och vimpeln. Den här varianten från Flagmore är tillverkad i slitstark, vävd flaggpolyester med extra förstärkt vimpelrygg och fastsydda clips. Den passar till en flaggstång på 8 till 10 meter.

129 kr

Fasadset

Det finns sätt att hissa flaggan även om du inte har en flaggstång. Varför inte testa ett alternativ som du hänger upp på väggen? Här är ett fasadset med vitlackerad metallstång.

49,90 kr

Flagglina

Förutom själva stången och flaggan krävs en lina för att lyckas hissa upp flaggan till toppen. Flagglinan från Flagmore är lämplig till stänger mellan 6 till 12 meter.

84,90 kr

Flaggstångskula

Absolut högst upp på flaggstången, ännu högre än själva nationalsymbolen, finns den gyllene kulan som avrundar stången på ett snyggt sätt. Här är en klassisk roterande kula i guld som passar stänger mellan 6 till 12 meter.

369 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies