Guide: Välj snöslungan som passar dig bäst

Den första snön har redan fallit i flera delar av landet, och mer snö förväntas det bli. Det är dags att rusta för den kalla årstiden – det görs absolut säkrast med en snöslunga.

Funderar du på att köpa en snöslunga? Bolist har maskinerna för dig.

Nu är det inte långt kvar till snön fastnar på marken för att stanna där ett par månader. Den här vintern förutspås bli riktigt kall tillsammans med en hel del snö. För många är det här mer än välkommet medan andra helst går på en terräng utan snötäcke. Oavsett vilken kategori du tillhör så kvarstår faktum: Winter is coming.

Det är hög tid att börja förbereda för att skotta snö, varför inte välja en snöslunga? Det motordrivna redskapet samlar upp snö från marken för att sedan kasta iskristallerna genom luften till en bättre plats. Här är några av de bästa på marknaden just nu.

Snöslunga 620 E 11

Här är modellen som blev bäst i test i år. Det är inte så konstigt med tanke på att den har en arbetsbredd på 62 centimeter, med andra ord idealisk för snöskottning av medelstora ytor. De grovt mönstrade gummihjulen ger dig alltid ett säkert grepp i snön och tack vare fem växlar fram och två växlar bakåt kan hastigheten enkelt anpassas efter underlaget.

7290 kr

Snöslunga Snowline 46 E

Den här varianten signerad Al-Ko Ginge blev utsedd till årets bästa budgetval. Den är ergonomisk tack vare att du kan ställa in den höjd av handtag som passar dig bäst. Snöslungan kan enkelt fällas ihop för smart förvaring.

1690 kr

Snöslunga Snowline 700 E

Det här är ett utmärkt redskap för ytor med mycket snö. Med den kraftfulla motorn medför en hög verkningsgrad och låg bränsleförbrukning. Modellen, som blev utsedd till årets bästa premiumval, kastar upp till 15 meter och är roterbart i 190 grader.

12990 kr

Snöslunga Snowline 56011

De grovt mönstrade gummihjulen erbjuder alltid ett säkert grepp med den här snöslungan. Arbetsbredden på 56 centimeter gör den även perfekt för snöskottning av mindre ytor.

6290 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies