Guide: Välj motorsågen som passar bäst för dig

Funderar du på att köpa motorsåg? Det finns många olika modeller att välja mellan med varierande färdigheter och funktioner, därför är det viktigt att hitta rätt i det stora sortimentet.

Funderar du på att köpa en ny motorsåg? Just nu är det kampanjpriser hos Bolist.

En motorsåg är verkligen en maskin med flera användningsområden. Den kan hantera bland annat kvistning, kapning av timmer, trädfällning och vedkapning. Modellerna är många och vilken som är rätt är helt individuellt. Läs mer om några olika populära alternativ här nedan och se vilken du fastnar för.

Motorsåg BKS 3835

Den här varianten från Al-Ko Ginge är en bensinmotorsåg med en kraftfull 2-taktsmotor. Sågen har hög dragkraft och resultatet blir optimalt. Med sina fem kilo är den både ergonomisk och vibrationsdämpande, något som är väldigt uppskattat vid längre användning. Den har original Oregon-svärd och kedja med kedjebroms.

1290 kr

Elkedjesåg DB6021S P&G 2000W

Det här är verkligen en kvalitetssåg med hög kapacitet och många fördelar. En SDS verktygslös kedjespänning, överlastindikator, monterad Oregon-kedja och säkerhetsbrytare med låsknapp. Modellens kedjebroms stannar vid 0,15 sekunder från att brytaren släpps, allt för säkerheten.

1290 kr

Kedjesåg CS35Y 230V 2000W 14”

Kedjesågen från Hitachi är vinnare av iF Design Awards 2014. Den är väldigt användarvänlig med sin smala motorkropp, vilket är möjligt tack vare längsgående placering av motorn. För ett säkert grepp har den ett gummibelagt handtag och även ett mekaniskt kastskydd och motorbroms. För att enkelt kunna läsa av oljenivån är oljetanken transparant.

1990 kr

Sågkedjeolja 1L

När du väl har hittat en såg som passar just dig gäller det att ta hand om den på ett bra sätt. Ett bra alternativ är en sådkedjeolja som förhindrar både överhettning och slitage av sågkedjan.

79,90 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies