Guide: Välj kompressorn som passar dig bäst

En kompressor har fler användningsområden än vad man kanske tror. Vilken variant väljer du? Här är tre schyssta alternativ ute på marknaden just nu.

Behöver du en ny kompressor? Bolist har kampanjpris på stora delar av sitt sortiment.
 
Det kan kännas snårigt i kompressordjungeln om man inte varit inne på det området tidigare. En hel del frågor om tryckluft och användningsområden kan dyka upp på vägen.
 
Men det viktigaste av allt, när det är dags att slå till på en väl utvald maskin, är att hålla reda på tankens storlek och luftproduktion per minut. Det här bestämmer nämligen vilka verktyg som sedan kan användas av din sprillans nya kompressor. Nedan hittar du tre riktigt bra alternativ som finns tillgängliga i butik nu.

Kompressor P-AIR 24/2SN

Det här är en riktigt bra, oljesmord hemmakompressor med två hästkrafter och 24 liters tank. Den fria angivna luftmängden är 129 liter per minut.
Volt: 230
Antal Cylindrar: 1
Varvtal per minut: 2850
Säkringar: Trög 10 A
Ljudnivå: 97 dB
Vikt: 25 kilo

1490 kr

Kompressor 105/OF MFT 1HK Oljefri 5L

Den här oljefria varianten är till för proffsen. Den har en påmonterad reduktionsventil med manometer och är lätt att transportera med bärhandtag och en tank på fem kilo.
Avgiven luftmängd: 70 liter per minut
Varvtal per minut: 2800
Maxtryck: 9 bar
Vikt: 11,5 kilo

2490 kr

Kompressor P-AIR OL6/1.5SN

Den här kompressorn är en lite enklare variant men med bra tryck. Med en tank på sex liter och 1,5 hästkrafter kan den här maskinen på tolv kilo definitivt göra jobbet.

1490 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies