Gör det själv i sommar: Bästa sättet att dränera huset

Något av de absolut viktigaste att tänka på när du är husägare är att förhindra fuktskador. Så här gör du.

Upp till 14 % rabatt på produkter inom trädgårdsskötsel hos Bolist, läs mer här.

”Det finns alltid saker att göra när du har hus”. Det här är något som de flesta husägare har fått höra – och många är nog villiga att hålla med. Det finns både fördelar och nackdelar med hus. Roliga sysselsättningar som trädgårdsarbete, frivilliga renoveringar och att du bestämmer själv hur du vill ha det. Något av det som står högst upp på listan av nackdelar är de eventuella fuktskadorna.

Det gäller att vara förberedd innan olyckan är framme
Fuktskador är en av många farhågor när det kommer till att vara husägare. Det är väldigt viktigt att se till att dränering är en del av arbetet i samband med själva husbygget, något som ska göras innan husgrunden är på plats. Men det kommer stunder där olyckan kan vara framme, hur mycket förarbete man än har gjort.

Källare och trädgårdar är vanliga platser i och runt hemmet där översvämningen kan vara ett faktum. När du står där med fötterna i vatten är det viktigt att veta hur du ska hantera situationen. Det bästa är att vara förberedd, nedan är produkterna du behöver för att kunna dränera huset på egen hand.

Pump Dränkbar GH-DP3730 Smutsv Plast

Pumpen från Einhell är en dränkbar smutsvattenpump som klarar av partiklar upp till 30 mm i storlek. Det här är ett väldigt bra alternativ för situationer där vatten snabbt måste förflyttas. Den har slangkoppling, kontinuerligt justerbar flytkontakt, bärhandtag samt integrerad kabelrulle.

549 kr

Dränkbar Smutsvattenpump Drain 7000 Classic

Den här varianten signerad Al-Ko Ginge är både effektstark och solid. Den kan hantera flödesmängder upp till 7000 l/t och har ett garanterat genomflöde tack vare den smarta konstruktionen på Vortex-pumphjulet. Den är kompakt, tillförlitlig och universell vinkelanslutning ingår.

599 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies