Fuktigt inomhus? Här är lösningen på problemet

Blött utomhus är något att räkna med när hösten är på intågande, men fuktigt inomhus? Nej, tack. Så här ser du till att hålla ditt hem fritt från fukt.

Just nu är det upp till 22% rabatt på avfuktare hos Bolist, se alla produkter här.

Det finns platser i ditt hem som är mer utsatta för fukt än andra, till exempel badrum och källare. När det gäller badrummet är det inte helt oväntat med tanke på att det är rinnande vatten med i bilden. Källare däremot är nästan alltid kalla och fuktiga, men kanske inte av en lika självklar anledning.

Så här ligger det till, fukt uppstår lättare i källare eftersom den varma luften från ovanvåningen möter den kalla som är i källarutrymmet. Eftersom källaren ofta ligger under jord kan fukt även tränga igenom väggarna från marken runtomkring. Under sommaren och tidig höst är det inte heller helt ovanligt att fuktighetsnivåerna höjs i de här rummen.

Men vad kan hända om det blir för hög luftfuktighet i ditt hem? Jo, det kan leda till fuktskador och mögel vilket i sin tur kan innebära ganska saftiga reparationskostnader. Men det behöver inte vara svårt att hålla fukten borta. En avfuktare är en investering som inte bara gör de aktuella utrymmena mer trivsamma, de kan även spara dig en hel del pengar om du slipper eventuella saneringsarbeten.

Avfuktare DS28F Wood’s

Det här är en av Sveriges mest sålda avfuktare. Den är energisnål, kraftfull och lätt att använda som snabbt sänker luftfuktigheten i ditt hus, garage eller sommarstuga. När önskad luftfuktighet är nådd stänger den automatiskt av sig tack vare en mekanisk hygrostat – och när luftfuktigheten stiger startar den igen.

3990 kr

Avfuktare MD10 Wood’s

Avfuktaren från Wood’s är en stilren, smidig och kompakt variant som är optimal för badrum, tvättstugor och andra mindre utrymmen. Den är mycket lätt att använda tack vare en mekanisk, steglös hygrostat och att den faktiskt bara arbetar vid behov.

1690 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies