Enkla tipsen: Så tvättar du dina fönster på bästa sätt

Några av de absolut säkraste vårtecken som finns är självklart när solen börjar skina – och du ser hur smutsiga dina fönster faktiskt är. Så här tar du tag i tvättandet på bästa sätt.

Här hittar du allt du behöver för fönstertvätt!

Det finns många olika tekniker när det kommer till att tvätta fönster, men en sak har alla metoder gemensamt: Viljan att resultatet ska bli bra. Här är tipsen på att säkerställa att dina fönster blir fläckfria.

Skrapa – på rätt sätt

En fönsterskrapa är en riktig klassiker när det ska putsas fönster, som tur är har tekniken utvecklats en hel del sedan start – något som märks tydligt när du använder en ny modell. En variant från Vileda är har tvättdyna i mikrofiber och en trapetzform som gör det enklare att nå hörnen.

159 kr

Det är inte alltid lätt att nå överallt, ett enkelt tips är då att använda en fönsterskrapa med skaft. Den här varianten signerad Smart Products Scan har själva tvättaren och gummirakan på samma skaft, vilket underlättar användandet.

139 kr

Medlet gör stor skillnad

En del tvättar sina fönster med enbart vatten, men det är ingen hemlighet att rengöringsmedel gör jobbet mer effektivt. Vatten tar exempelvis inte bort envisa fläckar såsom fingeravtryck och feta fläckar – och lämnar inte heller den rena, friska doften efter sig.

89,90 kr

Fönstertvätt till en ny nivå

Ett av de mest effektiva knep som finns när det kommer till att tvätta fönster är helt klart en batteridriven fönstertvätt. Den här modellen från Kärcher räcker till 18 fönster på en laddning och suger upp allt smuts- och överskottsvatten.

399 kr

Den här modellen är Sveriges mest sålda fönstertvätt. Den kommer med två olika sugmunstycken vilket underlättar rengöring – på alla typer av fönster. Det går snabbt att rengöra och hela processen är fri från spill.

599 kr

En annan variant är fönstertvättaren från Greenclean med två separata behållare för rengöringsmedel och smutsvatten. Laddare, tvättpälshandtag och tvättpäls i mikrofiber kommer med.

199 kr

Tillbehören som räknas

För att underlätta själva tvättandet och även få ett riktigt bra resultat kan det göra stor skillnad om du har flera mikrofiberdukar att byta mellan. Den här varianten passar till alla Kärchers fönstertvättar.

139 kr

När du tvättar behöver du få bort överflödigt vatten från fönstren så det inte blir fula ränder kvar. Då finns extra avskrapare – för att resultatet ska bli helt kristallklart.

99 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies