Enkelt men effektivt: Så håller du poolen ren i sommar

Finns det något härligare än att svalka sig i en pool en varm sommardag? Svaret är nej. Så här ser du till att vattnet i din pool håller sig fräscht hela badsäsongen.

Visste du att du kan köpa pool hos Bolist? Lär mer här.

Var och varannan svensk har en pool på gården idag. Det som en gång ansågs som alldeles för lyxigt för grannskapet har nu blivit en härlig situation som allt fler omfamnar. Det finns flera olika typer av pooler att välja mellan, och särskilt populärt är det hos barnfamiljerna.

Rent och fräscht är vägen att gå
En pool är verkligen magiskt att ha när temperaturen sakta men säkert klättrar, men det finns några saker att tänka på. Det allra viktigaste är att vattnet ska kännas rent och fräscht. En del försöker tappert med en tillsägelse till barnen att inte kliva i poolen med smutsiga fötter medan andra står med hov och fångar upp synliga orenligheter som flyter på ytan. Men det finns betydligt enklare sätt att se till att vattnet håller toppklass.

Spavac bottensug

Du vill inte svalka dig i bakterier och smuts. För att undvika det scenariot i sommar finns en bottensug signerad Clear Pool som ger dig chansen att använda betydligt mindre kemikalier än med andra alternativ. Den är batteridriven, har ett driftstopp på en och en halv timme och behöver inte anslutas till varken filterpump eller elnät.

590 kr

Teststickor pH/klor/brom/alkalinitet

Det är viktigt att hålla koll på vattenvärdena i din pool. Det gör du lätt med de här stickorna som visar värde på pH, klor, brom och alkanitet. Oavsett vilken desinficeringsmetod som du använder för att rena vattnet så är det viktigt att testa värdena.

99 kr

Sänker pH Granulat

Något av det sista du vill när du badar i din pool är att det ska irritera huden. För att säkerställa att det inte händer ska du först hålla koll på pH-värdet i vattnet. Det bör ligga mellan 6,8 till 7,6 och om det ligger för högt kan du använda granulat från Clear Pool.

Från 75 kr

Köp produkterna här (dra åt sidan för fler produkter)
product img

Poolset åttaformad

En exklusiv pool med en riktigt stabil poolstomme. Från 30899 kr

Köp
product img

Poolset rund nedgrävd

Galvaniserad och klädd med ett polyesterskikt. Från 15990 kr

Köp
product img

Poolset rund

Enkel montering, stålväggen behöver inte skruvas ihop för hand. Från 15994 kr

Köp
product img

Power steel frame pool

Ha kul med hela familjen i sommar med denna hemma pool. 7999 kr

Köp
product img

Spaset

Uppblåsbara väggar som ger hållbarhet och bekvämlighet. 5898 kr

Köp
product img

Poolset åttaform nedgrävd

Den åttaformade poolen ger ett mycket exklusivt intryck. Från 27994 kr

Köp
product img

Sommarskydd

Poolskydd Fast Set till pooler med diameter 457 cm. 249 kr

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies