Det ska du tänka på innan du köper högtryckstvätt

Funderar du på att köpa högtryckstvätt? Det finns en hel djungel med olika produkter med lika många olika funktioner att välja mellan.
Kärchers produktchef Micael Wahlrot ger sina bästa tips för att hitta rätt maskin för dig.

För inspiration, produkter och det senaste nytt från Bolist – läs här.

Högtryckstvättar underlättar underhåll av uteplatser och altaner – och mycket mer. Det finns en hel del produkter med olika finesser att välja mellan, vilken är rätt för just dig och dina behov? Micael Wahlrot, produktchef på Kärcher, menar att det första du ska göra är bestämma användningsområde.
– Det handlar om att planera, att veta vad du ska göra och vad du kan göra med hjälp av en högtryckstvätt.

Att tvätta altaner och uteplatser är det allra vanligaste syftet med en högtryckstvätt. Hur stor yta är det som ska rengöras? Och hur ofta? Beroende hur det ser ut för dig så är det här faktorer som spelar roll inför ditt stundande köp.

– Grunden är att köpa en maskin som är anpassad för rengöringsuppgiften, säger Micael och fortsätter:
– Det som skiljer dem åt är bland annat tryck, hur många liter vatten som går i maskinen och längd på slangen. Om du ska tvätta ett större objekt är det skönt att slippa flytta högtryckstvätten hela tiden.

Förutom att det är användbart och gör rengöringen både lättare och roligare så sparar du faktiskt en hel del vatten med en högtryckstvätt jämfört med en trädgårdsslang. Du behöver inte ens använda vatten från kran, utan kan ta vatten från en extern källa som en tunna. Förutom maskinerna finns även en hel del olika tillbehör som gör rengöringen mer effektiv, stänkfri och som skyddar din altan. Läs mer här.

Läs ännu mer om högtryckstvättar hos Bolist.

Högtryckstvätt K3, Kärcher

– K3 är en maskin för sporadisk användning och lite mindre ytor som är lätt smutsiga, exempelvis cyklar, trädgårdsmöbler och staket. Den har ett handtag som visar vilket tryck den har. För ett mindre utrymme är den här maskinen perfekt, säger Micael.

1290 kr

Högtryckstvätt K4, Kärcher

– Här går man upp en storlek samt att maskinen har en vattenkyld motor. Produkten passar till en radhusägare eller någon som har en mindre villa som behöver hantera lite större, och smutsigare, ytor, säger Micael.

2790 kr

Högtryckstvätt K5, Kärcher

– Generellt om alla tre maskiner är att de har något som kallas Full Control. K5 har Full Control Plus där du kan reglera trycket i handtaget. Med hjälp av en display med knappar för reglering av tryck och rengöringsmedel underlättar det för konsumenten att använda maskinen rätt. K5 är Kärchers mest sålda högtryckstvätt, perfekt för större ytor och klarar av ännu mer smuts, säger Micael.

4290 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies