Dags att renovera badrummet? Det här ska du tänka på

Hur ska man planera när det är hög tid att renovera badrummet? Vilka är de hetaste trenderna just nu? Och hur uppdaterar man badrummet med enkla medel? Här hittar du alla svar – och lite till.

Ska du renovera badrummet? Hos Bolist finns allt du behöver.

Ett nytt och fräscht badrum gör verkligen skillnad för hela känslan i hemmet. Funderar du på att äntligen göra slag i saken? Sandra Alstergren, VD på Järpens El & Byggmaterial, delar med sig av sina bästa tips inför badrumsrenoveringen.
– Något av det första man ska tänka på är budgeten, hur mycket pengar man har att röra sig med. Det är också väldigt viktigt att sätta sig ner och planera innan jobbet drar igång, och säkerställa att dina val och önskningar verkligen är genomförbara.

Hetaste trenderna just nu
Men hur ska man egentligen tänka när det är dags att välja inredning till badrummet? Något som är väldigt populärt just nu är bland annat det mönstrade Marrakech-inspirerade golvet, som matchas med ljusa, enhetliga väggar.

– Det är också trendigt med takduschar, fristående badkar och iögonfallande detaljer. Blandare i mässing och koppar syns mycket i inredningsmagasin nu men det är fortfarande vanligt krom som säljer bäst, säger Sandra och fortsätter:
– Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg förvaringen. Planera var man hänger handdukar och skaffa skåp för att lägga in toalettpapper och badlakan. Ett tips är att välja skåp som går att stänga, det blir väldigt dammigt i badrummet.

”Både praktiskt och passa in”
Det finns många val att göra när det kommer till renovering, exempelvis vilken typ av dusch man föredrar eller vilken blandare som är bäst. Sandra guidar dig i beslutsdjungeln.

– Ett duschhörn är standard i det svenska badrummet och finns i många olika varianter. En duschkabin är lite som ett badrum i sig och finns i lyxiga alternativ med olika ljusfunktioner och ångdusch, säger Sandra och fortsätter:
– Blandaren ska vara både praktisk och passa in i badrummet. Den ska inte vara för låg och bör ha en form som gör att vattnet rinner av och inte blir liggandes på något handtag. Även om det är design ska det vara lätt att hålla rent, på och runt blandaren.

Om man inte vill göra om precis hela badrummet räcker det med att bara uppdatera detaljer för att det ska känns som nytt.
– Om du har kakel eller klinkers kan du fräscha upp fogarna med färg eller ny fog om det skulle behövas. Eller varför inte byta toalettsits? Enkelt och billigt men gör stor skillnad.

Just nu har Bolist upp till 25 % rabatt på utvalda produkter till badrummet – läs mer här.

Köp produkterna här (dra åt sidan för fler produkter)
product img

Duschblandare Smartmix

Med termostat och skållningsspärr. 1322 kr

Köp
product img

Duschhörn Igloo

Rymlig med raka, enkla linjer. Från 4451 kr

Köp
product img

Duschkabin Polaris

Stilren, prisvärd och lättmonterad. Från 7859 kr

Köp
product img

Handdukstork Ellips

Av ellipsformade kromade rör av stål. Från 1282 kr

Köp
product img

Handfat med skåp

Vackert och tidlöst handfat. 699 kr

Köp
product img

Malwa duschset

I krom, fasta mässingrör med rund topp. 358 kr

Köp
product img

Toalettsits svart

Anpassad för nyare modeller av toalettstolar. 649 kr

Köp
product img

Toalettsits vit

Enkel att montera och passar alltid. 649 kr

Köp
product img

Toalettstol Verona

Toalettstol med hel- och halv­spolningsfunktion. 990 kr

Köp
product img

Tvättställsblandare Edge

Designad av Riccardo Vercellotti. 2351 kr

Köp
product img

Tvättställsblandare Whirl

Vattenfallsblandare i förkromad mässing. 1616 kr

Köp

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies