Dags att beskära buskarna: Här är allt du behöver

Det är hög tid att frisera trädgården inför sommarsäsongen, med andra ord är det även dags att inventera förrådet: Har du allt du behöver för att beskära buskarna?

Upp till 54 % rabatt på utvalda trädgårdsprodukter hos Bolist.

Var sak har sin tid – nu är det i alla fall dags att putsa trädgården inför den stundande sommaren. Det finns ett par saker att tänka på när du klipper: Tekniken och redskapen.

När ska buskarna klippas?
När det gäller teknik är det viktigt att veta vad som faktiskt gäller för respektive buske och träd – och när det är bäst att klippa dem. En del mår bäst av att friseras på vårvintern medan andra ska trimmas på försommaren och kring midsommar.

Rätt redskap är a och o för att göra jobbet bra och resultatet lyckat. Här finns en checklista för allt du behöver för trädgårdsarbetet.

Sekatör

Det finns många olika typer och modeller när det kommer till den populära sekatören. Här är en robust variant med hållbar konstruktion och sidoskär som gör att det är lättare att nå de allra snårigaste buskarna.

79,90 kr

Ett stadigt grepp gör skillnad. Den här modellen signerad SingleStep är en sekatör med sidoskär och gör sig bäst när den klipper färska kvistar och grenar.

129 kr

Det finns även varianter med mothåll istället för sidoskär. Det här alternativet från Fiskars fokuserar på bland annat ergonomi och materialkvalitet. Den väger lite, har skarpa blad och fungerar både för höger- och vänsterhänta.

249 kr

Grensax

För de grenarna som är lite grövre och sitter högre upp är en grensax en bra idé. Det är viktigt att den har en hög klippkraft samtidigt som den känns lätt att använda.

599 kr

Ogräsupptagare

Det finns roligare saker att göra i trädgården än att rensa ogräs – ändå måste det göras. För att underlätta arbetet och även undvika ryggont finns ogräsupptagare som enkelt avlägsnar ogräs med rötterna utan att belasta kroppen.

429 kr

Trädgårdshandskar

Det är viktigt att vara rädd om händerna när du klipper, rensar och friserar i trädgården. Ett par ordentliga handskar med ett halkskyddat grepp och extra skydd för tumme och pekfingrar gör det lättare att hantera exempelvis nässlor, tistlar och andra växter med taggar.

189 kr

Lövräfsa

När buskarna är trimmade är det dags att avlägsna resterna. För att samla ihop mindre kvistar och blad kan en lövräfsa med träskaft göra jobbet.

99 kr

Kratta

Städa undan alla spår av hösten tillsammans med dina överblivna blad från buskarna med hjälp av en klassisk kratta med ett huvud i härdat stål.

169 kr

Skottkärra

När du har samlat ihop alla rester av trädgårdsarbetet är det dags att förflytta det. Då är, och har alltid varit, en klassisk skottkärra det bästa alternativet.

199 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies