Checklista: Sakerna du inte klarar dig utan när du renoverar hemma

Går du i renoveringstankar? Du är inte ensam. När våren kommer börjar fler och fler förbereda för att fixa till fasader, altaner och annat runt sitt hem. Börja med att införskaffa rätt utrustning för en säker upplevelse.

Här ser du fler skydd du kan behöva när du sågar, borrar och slipar på egen hand.

Temperaturen börjar sakta men säkert stiga, likaså suget att rusta upp hemmet inför sommarsäsongen. När det äntligen går att jobba utomhus flödar inspirationen och idéerna för vårens projekt. När det är dags att börja renovera hemma är det viktigt att ha rätt saker för att få jobbet gjort – här är checklistan.

Hantverksbyxor

Renoveringsjobb kräver en hel del verktyg, en fördel är att ha dem tillgängliga. Ett par hantverksbyxor i bra kvalitet med mycket fickor gör det möjligt att förvara redskapen. Det slitstarka materialet är också bra för att skydda och hålla genom många framtida renoveringar och byggjobb.

499 kr

Skor

Säkerhet är a och o när det kommer till att renovera själv. Du jobbar med tunga material och verktyg, något du inte vill tappa på tårna. Men om olyckan ändå är framme är det viktigt att ha ett par skor som klarar av stötar, något med stålhätta och spikskydd är att rekommendera.

299 kr

Handskar

Oavsett om du ska måla om huset, påta i trädgården eller hantera trä så är handskar alltid en bra idé. Att skydda sina händer från kemikalier, stickor och annat med extra förstärkning i handflata och vid tumroten är ett måste för hemmasnickaren.

59,90 kr

Skyddsglasögon

När du sågar virke eller liknande är det viktigt att skydda ögonen från kringflygande partiklar, stänk och grovt damm – det gör du lättast med ett par skyddsglasögon. Här finns det flera alternativ beroende på tycke och smak; klar eller färgad lins, inbyggda sidoskydd eller sportig modell med nackband eller skalmar.

från 59,90 kr

Hörselkåpor

En större renovering sker oftast inte ljudlöst, därför är det viktigt att skydda din hörsel från hög volym och starka smällar. En klassisk hörselkåpa som stänger ute ljudet kanske är något för dig, eller varför inte välja ett par där du kan lyssna på musik samtidigt?

499 kr

Filtermask

Lika viktigt som det är att skydda dina ögon och öron så är mun och näsa ett måste att täcka för – speciellt vid större restaurering. Det hör till vanligheterna att damm och andra partiklar flyger runt, något du inte vill andas in. Därför är en filtermask en enkel lösning.

34,90 kr

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies